24 / 04 / 2024

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Mayıs 2022 dönemine ait yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rapora göre Mayıs 824 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 29 milyar 610 milyon 151 bin 557 lira olarak açıklandı. Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle birlikte 21 bin 86 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Öte yandan, sabit yatırım tutarı da 1 milyar 784 milyon 60 bin 811 lira olan ve 4 bin 260 kişiye istihdam sağlaması öngörülen 226 yatırım teşvik belgesi ise Bakanlık tarafından iptal edildi.

Ayrıca bu dönemde 238 yatırım teşvik belgesine tamamlama vizesi verilirken, bu projelerin sabit yatırım tutarı 2 milyar 943 milyon 684 bin 38 lira, istihdam edilenlerin sayısı 13 bin 575 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön