25 / 04 / 2024

106 bin mükellef riskli kabul edildi

106 bin mükellef riskli kabul edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki veri analitiği çalışmaları kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren mükelleflere yönelik yapılan son incelemede, 372 bin 592 mükelleften 106 bin 821'i belirlenen maddelerin ihlali nedeniyle riskli bulundu.



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Risk Analizi Genel Müdürlüğünün veri analitiği çalışmaları doğrultusunda, gıda sektöründe faaliyet göstermekte olan mükellefler, 2021 yılı için imalat, toptan ve perakendede alt faaliyet gruplarında geliştirilen sektör analitiğine göre en baştan incelendi.

Geliştirilen yeni risk senaryoları ile birlikte imalat sektöründe toplam 56 bin 888, toptan sektöründe toplam 94 bin 498 ve perakende sektöründe ise toplamda 221 bin 206 olmak üzere 372 bin 592 mükellef bu alternatif analize tabi tutuldu.

Yapılan detaylı ve çok kapsamlı çalışmalar sonucunda ele alınan toplamda 372 bin 592 mükelleften belirlenen kriterlerin ihlali nedeniyle 106 bin 821 mükellef riskli kabul edildi.

GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Söz konusu analiz, vergisel yükümlülüklerini biraz veya tamamen yerine getirmeyen mükellef gruplarının tespitine yönelik yapıldı. Üretici ve tüketici dengesini korumayı amaçlayan söz konusu analiz çalışmalarıyla sektör paydaşlarının sürdürülebilir ve geliştirilebilir yapıda devamlılığı esas alınarak, tespit edilen mükelleflere gerekli yaptırımlar uygulanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön