26 / 04 / 2024

İdari para cezası olanlara müjde! %25 daha az ödeyebilirsiniz! Elinizi çabuk tutun

İdari para cezası olanlara müjde! %25 daha az ödeyebilirsiniz! Elinizi çabuk tutun

Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamaya göre; idari para cezası bulunan kişilerin %25 daha az ödeme yapabileceği duyuruldu. İşte detaylar…



Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, bugün Resmi Gazete’de "Tahsilat Genel Tebliği" tebliğini yayımlayarak, yürürlüğe soktu.

Yapılan açıklamaya göre; ödeme zamanı öngörülmemiş idari para cezalarının ödeme tarihi, kişiye tebliğinden itibaren bir ay içinde yapılacak. İdari para cezalarında indirime gidilmesi, ödeme süre zarfı içinde yapılan ödemelere tatbik edilecek.

İdari para cezaları, düzenlendikleri kanunlarda ödeme süresine yönelik bir belirlemenin bulunması halinde bu zamanda, olmaması halinde ise belirlenen bir aylık sürede ödeme yapılacak.

YÜZDE YİRMİ BEŞ İNDİRİM UYGULANACAK

Ödenmesi gereken süresi içinde ödenen idari para cezalarında % 25 indirim uygulanacak. Ödeme süresi içinde idari para cezasının toplamı %75'inin ödenmesi durumunda indirim hakkı kazanacak.

Aynı zamanda, tebliğle "7417 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un uygulamaya girdiği 5 Temmuz 2022 tarihinden daha önce verilen idari para cezalarında indirim uygulaması konusu için de bilgi verildi.

İdari para cezası olanlara müjde! %25 daha az ödeyebilirsiniz! Elinizi çabuk tutun


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön