19 / 03 / 2024

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 



Emlak vergi borcu olan vatandaşlara hükümetten sevindiren haber geldi.Takvim'de yer alan habere göre; yeni yasa 30 Nisan 2021 tarihinden önce emlak vergisi borcu olan vatandaşlar yeni yapılandırma ile borcunu kapatabilecek. 

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Hesaplama nasıl olacak? 

Yenş yapılandırma ile borcu olan vatandaşlar emlak vergisi borçlarını, faizini/gecikme zammını sildirerek Yİ-ÜFE oranına göre vergi ödemesi yapacak. İlk taksitinde borcunu kapatanların Yİ-ÜFE tutarının da yüzde 90'ı tahsil edilmeyecek. 2 taksit süresi boyunca borcun tamamı kapatılırsa bu oran yüzde 50 olacak. 

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Dileyen vatandaşlar borcunu  6, 9, 12, 18 taksit seçeneği ile ödeyebilecek.Bu durumda ise anapara ve Yİ-ÜFE olarak hesap edilen tutar, seçilen taksite sayısına göre belirlenen katsayı ile çarpılacak. Taksit ödemeleri iki ayda bir yapılacak, 18 ay taksit seçen 36 ayda borcunu kapatacak. Başvurular 31 Ağustos'ta devam ederken ilk taksit ödemeleri ise 30 Eylül'de yapılacak. 

İnternetten emlak vergisi ödeyenlere 'güvenlik' uyarısı!


Geri Dön