25 / 04 / 2024

Doları yıllar önce bilen ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan herkesin merak ettiği GES ile ilgili kritik açıklama

Doları yıllar önce bilen ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan herkesin merak ettiği GES ile ilgili kritik açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edileceğini açıklamasının ardından ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken yorum geldi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Türkiye’de ekonomi yönetiminin enflasyonu düşürmek için sert tedbirler almak yerine büyümeyi tercih etti. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar" şeklinde açıklamalar yapmıştı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün akşam saatlerinde "yeni adımlar duyurulacak" demişti. Bakanlığın "yeni adımı", "Gerçek kişilere sunulmak üzere gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplanmasına başlanması" oldu. Açıklamadan önce 16,76 TL seviyesine kadar gerileyen dolar Bakanlığın "GES" açıklamasından sonra 17,20 TL'ye yükselmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından kamuoyunda GES'in tam olarak ne ifade ettiğine dair birçok yorum yapıldı. 

Doları yıllar önce bilen ünlü ekonomist Özgür Demirtaş tan herkesin merak ettiği GES ile ilgili kritik açıklama


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön