27 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan faiz isyanı! E hani Nas? Artık daha günahkarız

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan faiz isyanı! E hani Nas? Artık daha günahkarız

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından YouTube kanalında açıklamalarda bulunurken, sert bir şekilde sitemde bulundu. Demirtaş, faizin haram olduğu konusuna değinirken, “Artık daha günahkarız” açıklamalarında bulundu. İşte detaylar…



Ünlü finans Profesörü ve Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararının ardından resmi YouTube kanalında açıklamalarda bulundu. Demirtaş, yatırımcılara ve vatandaşlara tavsiyelerde ve konu ile ilgili uyarılar yapmaya devam ediyor. “Yüksek faizi savunuyorsun” diyen kişilere yayınlamış olduğu videosunda sitemde bulunan Demirtaş, videoyu yayınlama amacını şöyle açıkladı:

"Bizim ülkede o kadar fazla yalan yanlış haber, o kadar fazla itibar suikastı, o kadar fazla algı operasyonu, o kadar fazla olan şeyleri olmuyormuş gibi ve olmayan şeyleri oluyormuş gibi gösterme çabası var ki... Tüm bunların yanında halkımızın finansal okur yazarlığı o kadar düşük bir durumdaki, kandırılmaya o kadar müsait bir durumdalar ki… Kendime dedim ki, “Özgür üşenme kalk, bu videoyu çek. Yoruma henüz girmeden, matematiksel gerçekleri tane tane anlat” şeklinde konuştum.”

"FAİZİ SEVDİĞİM FALAN YOK"

Demirtaş, “Faizi seviyorsun” diyenlere, "Faizi sevdiğim falan yok. Ben istemez miyim % 0 faiz? Birazcık aklı olan kişi çok düşük faiz ister" cümlelerini kurarak seslendi.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan faiz isyanı! E hani Nas? Artık daha günahkarız


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön