29 / 03 / 2024

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 14 Ekim 2022 haftasında bir önceki haftaya göre tam 2 milyar 50 milyon dolar yükseldi ve 116 milyar 26 milyon dolar ile birlikte senenin en yüksek seviyesine çıktı. İşte detaylar…

Merkez Bankası rezervleri açıklandı! 114 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 7 Ekim 2022 haftasında bir önceki haftaya oran ile 6 milyar 928 milyon dolar yükseliş sağlayarak 113 milyar 976 milyon dolara çıkış sağladı. İşte detaylar…

İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak % 2, 25 ile son 14 senenin en yüksek seviyesine çıkarma kararında kaldı. İşte detaylar…

Ekonomistler neden tahvil yatırımını önermiyor? Ekonomist Nejat Özonay açıkladı!

TCMB'nin geçtiğimiz haftaki kararlarından sonra uzun zamanlı gösterge tahvilin bileşik faizi yaklaşık üç puanlık azalış ile  % 14,07'ye geriledi ve 1,5 senenin en düşük seviyesini gördü.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan faiz isyanı! E hani Nas? Artık daha günahkarız

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından YouTube kanalında açıklamalarda bulunurken, sert bir şekilde sitemde bulundu. Demirtaş, faizin haram olduğu konusuna değinirken, “Artık daha günahkarız” açıklamalarında bulundu. İşte detaylar…

Dolar 20 lira! Tarihler verildi! Dünya devi duyurdu herkes hazır olsun

Japon MUFG Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sürpriz niteliği taşıyan faiz indirimi sonrasında yaptığı değerlendirmede dolar – Türk Lirası kurunun gelecek yılın ilk çeyreğinde 20 seviyesini göreceğini açıkladı. İşte detaylar…

Tüm gözler TCMB’nin ağustos ayı faiz kararında! Toplantıdan hangi faiz kararı çıkacak?

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin son yapmış olduğu anket sonuçları yayımlandı. Bloomberg HT Araştırma Birimi’nin anketine katılan 19 kurum ve kuruluşun medyan beklentisi politika faizinin % 14 seviyesinde bırakılması yönünde.

Merkez Bankası’ndan flaş karar! Yıl sonu enflasyon beklentisi değişti

TCMB tarafından gerçekleştirilen ankete göre; ağustos ayı ile ilgili sonuçlarına TÜFE yıl sonu beklentisi bir önceki anket döneminde % 69, 94 iken, bu anket döneminde % 70, 60 oldu. İşte detaylar…

Konut-taşıt kredilerine talep azalıyor, bireysele talep artıyor!

TCMB Banka Kredileri Eğilim Anketi'ne göre, 2015 yılının ilk çeyreğinde, konut ve taşıt kredilerine olan talebin gerilemesi, diğer bireysel kredilere olan talebin ise artışını sürdürmesi bekleniyor.

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni Başkan Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan olduğu açıklandı. Fatih Karahan, 28 Temmuz tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Son dakika! Merkez Bankası Başkanı Erkan görevden affını istedi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda görevinden affını istediğini açıkladı.

Ekonomist Atilla Yeşilada Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı bugün saat 14:00'da açıklanacak. Bankanın faiz kararı ile ilgili ekonomist Atilla Yeşilada faiz beklentisini açıkladı. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Merkez Bankası rezervleri 140.1 milyar dolarla rekor kırdı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bürüt rezervleri 136,5 milyar dolardan 140,1 dolasra yükselerek rekor kırdı.

Merkez Bankası 1 doların 39.62 TL olacağını açıkladı! Son dakika dolar kuru ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Piyasa katılımcıları anketinde 1 doların yıl sonunda 39.62 TL olacağı açıklandı. Peki son dakika dolar kuru ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? İşte 26 Kasım 2023 dolar kuru...

Merkez Bankası'ndan Türk Lirası için yeni hamle! Yüzde 8 komisyon uygulanacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan sadeleştirme adımları kapsamında yeni hamle geldi. Merkez Bankası zorunlu karşılıktan alınacak komisyon detaylarını açıkladı. 

Türkiye, 100 yıllık tarihinde ne kadar büyüdü? Kalem kalem hesaplandı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli geliri 1923 yılında 577 milyon dolardı. Bu yıl 1 trilyon doları buldu. Yalnızca 45 dolar olan kişi başına milli gelir ise 2023’te 12 bin doları aştı.

Gözler Merkez Bankası'nda! Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün faiz kararını açıklayacak. Bu kapsamda piyasaların gözü Merkez Bankası'na çevrildi. Peki, Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur? İşte detaylar...

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması! 'Dolar ne kadar olacak?' sorusu netliğe kavuştu! Görmedim, duymadım demeyin!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararları sonrası gözler dolar kuruna çevrildi. Dolarda yukarı yönlü hareketlilik görülürken yatırımcılar 'dolar ne kadar olacak?' sorusunu araştırmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Haberi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)t aracılığı ile birlikte Haftalık Para ve Banka İstatistikleri bugün yayımlandı.

Bu açıklamaya göre; 14 Ekim 2022 itibarı ile birlikte Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 2 milyar 920 milyon dolar artış ile birlikte 76 milyar 172 milyon dolara çıktı. Brüt döviz rezervleri, 7 Ekim'de 73 milyar 252 milyon dolar seyirlerinde bulunuyordu.

Söz konusu olan zaman diliminde altın rezervleri ise 869 milyon dolar azalış göstererek 40 milyar 724 milyon dolardan 39 milyar 855 milyon dolara kadar düştü.

Bu şekilde Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 14 Ekim 2022 haftasında bir önceki haftaya kıyas ile birlikte 2 milyar 50 milyon dolar artış ile birlikte 113 milyar 976 milyon dolardan 116 milyar 26 milyon dolara çıktı. Söz konusu rakam, senenin en yüksek seviyesine...