26 / 04 / 2024

İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak % 2, 25 ile son 14 senenin en yüksek seviyesine çıkarma kararında kaldı. İşte detaylar…



İngiltere Merkez Bankası’ndan yapılmış olan açıklamaya göre; politika faizinin 50 baz puan artırılarak % 1, 75'ten % 2, 25'e çıkarılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

BoE Para Politikası Kurulu (PPK) verilen karar metninde, kurulun beş üyesinin politika faizinin 50 baz puan ve üç üyesinin ise 75 baz puan artırılması şeklinde oy kullandığı kayıtlara geçti.

İngiltere’de enflasyonun ağustos ayındaki rapora kıyas ile ekim ayında % 11’in hemen altında, daha düşük bir seyirlerde gerçekleşmesinin beklendiği açıklanan karar metninde, buna rağmen enerji fiyatlarındaki artışın direkt olarak ve dolaylı etkisinin yansıması ile önümüzdeki aylarda enflasyonun % 10 seviyesi üzerinde seyretmesi ve sonrasında ise düşüşe geçmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Bu şekilde BoE, geçen senenin aralık ayından bu yana ülkede son 40 senenin en yüksek seviyesindeki enflasyonun kontrol altına alınması amacı ile peş peşe 7. kez faiz artırma kararı kılmış oldu.

Ülkede enflasyon ağustosta senelik bazda % 9,9 seviyesine yükselmişti.

İngiltere Merkez Bankası ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi


Geri Dön