26 / 04 / 2024

Tüm gözler TCMB’nin ağustos ayı faiz kararında! Toplantıdan hangi faiz kararı çıkacak?

Tüm gözler TCMB’nin ağustos ayı faiz kararında! Toplantıdan hangi faiz kararı çıkacak?

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin son yapmış olduğu anket sonuçları yayımlandı. Bloomberg HT Araştırma Birimi’nin anketine katılan 19 kurum ve kuruluşun medyan beklentisi politika faizinin % 14 seviyesinde bırakılması yönünde.



Bloomberg HT Araştırma’nın Ağustos ayı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ile ilgili anketinin sonuçları yayımlandı. Piyasa aktörleri, TCMB'nin bu toplantıda da politika faizini değiştirmesini düşünmüyor.

Sadece bir kurum faizde 100 baz puanlık indirime gidilmesini düşünülüyor. Yıl sonuna kadar değişimöngörülmüyor.

Yıl sonu tahminini yayımlanan ve analiz edilen 15 kurumun medyan beklentisi faizlerin yıl sonuna kadar değiştirilmeyerek % 14 seviyesinde tutulacağı yönünde. En düşük yıl sonu tahmini paylaşan kurum politika faizinin % 9 seviyesine kadar düşürülmesini, en yüksek tahmini paylaşan kurum ise içinde bulunduğumuz 2022 yılının sonuna kadar politika faizinin % 40 seviyesine kadar yükseltilmesini beklediklerini dile getirdi.

Merkez Bankası son yapmış olduğu son yedi toplantıda faiz oranlarında değişikliğe gerek görmedi. TCMB'nin son karar metninde ise güçlendirilen makroihtiyati politika setinin kararlılık ile uygulanarak gerekmesi durumunda ise ilave tedbirlerin uygulamaya alınacağı açıklanmıştı.

Faiz kararı ise perşembe günü açıklanacak.

Tüm gözler TCMB’nin ağustos ayı faiz kararında! Toplantıdan hangi faiz kararı çıkacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön