16 / 04 / 2024

FETÖ'nün Bosna Hersek'teki gayrimenkullerine ipotek koyuldu!

FETÖ'nün Bosna Hersek'teki gayrimenkullerine ipotek koyuldu!

FETÖ'nün Bosna Hersek'teki gayrimenkullerine borç nedeniyle ipotek koyuldu. Hesapları dondurulan FETÖ'nün taşınmazları satışa çıkarıldı. 



FETÖ'nün Bosna Hersek'teki gayrimenkulleri ipotek koydu. Hesapları dondurulan FETÖ'nün borçlarını ödemeyediği, bu yüzden de mallarının satışa çıkarılacağı açıklandı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bosna Hersek'te "Bosna Sema" ismiyle faaliyet gösteren FETÖ iltisaklı eğitim kurumunun gayrimenkulleri satışa çıkarıldı. Satış süreci başlatılan Bosna Sema'nın dar boğaza girdiği öğrenildi.

Ülkede faaliyet gösteren bir bankanın, FETÖ iltisaklı kurum hakkında hukuki süreç başlattığı öğrenildi. Yaklaşık 2.5 milyon euroluk kredi borcu olduğunu anlaşılan kurumun kredi sözleşmesindeki koşulları yerine getirmediği için bankanın sözleşmeyi feshederek, söz konusu borcun tahsili için tedbirler aldığı açıklandı.

Söz konusu FETÖ iltisaklı kurumun gayrimenkulleri başka bir kredi için ipotek edildi. FETÖ bağlantılı "Fidan" adında bir turizm şirketinin 2013 yılında yaklaşık 750 bin euroluk bir kredi için Bosna Sema'ya ait gayrimenkulleri ipotek olarak gösterdiği belirtildi. Fidan Tur'un ise 300 bin euro civarında borcu bulunduğu öğrenildi.
 


Geri Dön