29 / 03 / 2024

Fevzi Gökalp: Kentsel dönüşüm devam ederse inşaat makineleri sektörü Avrupa'nın en büyük pazarı olur!

Fevzi Gökalp: Kentsel dönüşüm devam ederse inşaat makineleri sektörü Avrupa'nın en büyük pazarı olur!

Ostim İş ve İnşaat Makineleri (İŞİM) Küme Koordinatörü Fevzi Gökalp, "Kentsel dönüşüm projelerinin ve çevre ülkelerdeki yeniden inşa faaliyetlerinin sektöre yaptığı katkıyla gelecek 5 yıl içinde Avrupa'nın en büyük pazarı olabiliriz" dedi.



Son yıllardaki kentsel dönüşüm projeleri ve çevre ülkelerdeki yeniden yapılanma faaliyetlerinin iş ve inşaat makineleri yedek parçası sektörüne önemli katkı sağlayacağı belirtildi. 


Ostim İş ve İnşaat Makineleri (İŞİM) Küme Koordinatörü Fevzi Gökalp, yaptığı açıklamada, sektörün küresel büyüklüğünün 300 milyar doları aştığını, Türkiye'nin dünya ticaretindeki payının yüzde 2.5 civarında olduğunu söyledi. 


Türkiye'nin pazar büyüklüğü açısından Avrupa'da 4., dünyada da 11. sırada bulunduğunu anlatan Gökalp, "Kentsel dönüşüm projelerinin ve çevre ülkelerdeki yeniden inşa faaliyetlerinin sektöre yaptığı katkıyla gelecek 5 yıl içinde Avrupa'nın en büyük pazarı olabiliriz" dedi. Hafif iş makinelçri ve yedek parça ihracatının geçen yıl itibarıyla 1,5 milyar dolar seviyelerinde gerçekleştiğini anlatan Gökalp, ithalatın 3 milyar dolar civarında olduğunu ifade etti. 


Cumhuriyet 


Geri Dön