28 / 03 / 2024

Fevzi Özgökçe: Tuşba Türkiye'nin yükselen değeri olacak!

Fevzi Özgökçe: Tuşba Türkiye'nin yükselen değeri olacak!

Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe: "Tuşba şehri hem eko turizmi ile hem de diğer bütün turizm çeşitleri ile inanıyoruz ki gelecekte inşallah Van'ın ve Türkiye'nin yükselen değerleri olacak"




Tuşba Belediye Başkanlığı ile Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanlığı tarafından Dağönü Mahallesi'nde yamaç paraşütü gösterisi yapıldı.


Yamaç paraşütü pilotları, 2 bin 400 rakımlı Gören Dağı'ndan Van Gölü sahiline uçuş gerçekleştirdi.


Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen gösteri yaklaşık 3 saat sürdü.


Başkan Özgökçe, yaptığı açıklamada, Tuşba'nın hem eko turizmi ile hem de diğer bütün turizm çeşitleri ile gelecekte Van'ın ve Türkiye'nin yükselen değerleri olacağını söyledi.


Şu anda bulundukları mevkinin Dağönü (İrini) Mahallesi olduğunu ifade eden Özgökçe, "Burası çok güzel manzarayla inşallah yamaç paraşütünün yeni adresi olacak. Yukarıda muazzam bir manzara var. Bu sporu yaz ve kışın yapabilmek için de yolumuzu inşallah sürekli açık tutacağız. Sporcularımız dağa çıktığı andan itibaren orada yamaç paraşütünü gerçekleştirdikleri gibi hem de ileride inşallah yeni bir kayak merkezi alanı olarak da burayı düşünüyoruz. Buna yönelik çalışmalarımız da devam edecek. Tüm Türkiye'den ve dünyanın dört bir tarafından yamaç paraşütü yapacak olan kardeşlerimizi kesinlikle Dağönü'ne bekliyoruz" dedi.


  Yamaç paraşütü pilotlarından Sibel Tırpancı da dört yıldır Van'da olduğunu ve bu işle uğraştığını ifade ederek, şöyle devam etti:


"Geçmişte tepeye böyle güzel yollarımız olmadığı için zirveye çıkmakta çok zorlanıyorduk. Şimdi yolumuz oturdu. Şu manzaranın, Fethiye'deki Ölüdeniz'den, Babadağ'dan hiçbir farkı yok. Çünkü buradan uçabilirsiniz ve inip aşağıda yüzebilirsiniz. Biz bunu yaptık ve güzel oldu. Daha çok olumsuz haberlerle tanıtıldığı için Van'ın bu kadar güzel olduğunu insanlar bilmiyorlar. Van'a gelip de şaşıran o kadar çok insan tanıdım ki o yüzden bu güzelliklerimizi tanıtmamız lazım. Daha çok insanı Van'a çekmemiz lazım. İnşallah gelecekte yamaç paraşütü festivalleri düzenlersek Van'ın tanıtımı için çok önemli bir olay olacaktır."


Programın sonunda THK Van Şube Müdürü Vahdettin Dicle, katkılarından dolayı Özgökçe'ye plaket verdi.


AA


Geri Dön