23 / 04 / 2024

Türkiye’nin yükselen şehirleri MIPIM 2018’de boy gösterecek!

Türkiye’nin yükselen şehirleri MIPIM 2018’de boy gösterecek!

13-16 Mart'ta, Fransa’nın Cannes şehrinde 29. defa düzenlenecek olan MIPIM'de dünyayı Dünyayı Yöneten Şehirler Yarışında, Türkiye'nin Yükselen Şehirleri de boy gösterecek..



Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, 13-16 Mart'ta, Fransa’nın Cannes şehrinde 29. defa düzenlenecek olan MIPIM, bu yıl da uluslararası yatırımcıların kendi alanında en iddialı isimlerini, şehir plancıları, uluslararası yatırımları kendi coğrafyalarına çekmeye kararlı belediyeleri ve turizmde yeni fırsatlar arayan otel gruplarını bir araya getirerek, ülkeler, şehirler ve şirketler arasında yeni, güçlü ve istikrarlı iş bağlantılarının kurulmasına olanak sağlayacak.

 

Fatma Şahin
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı

Türkiye’nin yükselen şehirleri MIPIM 2018’de boy gösterecek!

 

Bugün dünyada ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını görüyoruz. Gaziantep, yaklaşık 2 milyon nüfuslu metropol bir şehir. Aynı zamanda Türkiye’nin ve belki de dünyanın en çok göç alan, önemli mülteci kentlerinden birisi. Gaziantep, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştirdiği bir yer. Şehrin güzelleşmesi için, yatırım programlarının planlı, programlı ve uzun vadede değerlendirilmesi gerekiyor. Gaziantep’in gerek altyapı, gerek üst yapı problemlerinin çözümünde de kendimize bir hedef koyduk. MIPIM 2018 Fuarı’nın "elimizde ne var?” ve “biz elimizdeki bu potansiyeli nasıl daha iyi hale getirebiliriz?’ sorularına cevap vermemizde, yeni yol haritaları belirlememizde faydalı olacağına inanıyorum. Gaziantep’in küresel bir şehir haline gelmesini ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmasını istiyoruz. Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı MİPİM’e katkılarından ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum.

 


Doç Dr. Lüftü Savaş
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı 

 

Türkiye’nin yükselen şehirleri MIPIM 2018’de boy gösterecek!

 

Dünya genelindeki en önemli imar projelerine 'kaynak sağlayıcı etkinlik" konumundaki MIPIM 2018 Uluslararası Gayrimenkul, Emlak ve Yatırım Fuarı; 13-16 Mart 2018 tarihleri arasında Fransız Rivierası’nın lüks ve zenginliğiyle tanınan Cannes şehrinde düzenlenen ve emlak sektöründeki en etkili kurum ve kuruluşlarının ilgi duyduğu; konut, ofis, gayrimenkul, emlak-yatırım, perakende ve sağlık temalı projeleri görücüye çıkacak olan fuarda, Hatay ilimizi dünya pazarında görücüye çıkarmak ve dünyanın değişik ülkelerinden fuara katılan girişimcilere ilimizin zenginliklerini tanıtıp yatırım yapmaları için bölgemize çekmek, ilimize kazandırılan iki büyük değer: Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu tarafından DÜNYANIN 26. GASTRONOMİ ŞEHRİ ve 2021 yılında düzenlenecek olan EXPO 2021 MEDENİYETLER BAHÇESİ olma hakkını kazanan ilimizin Dünyaya tanıtımını yapmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve ekibi, Hatay itimizi temsilen fuara katılım sağlayacaktır.


Zekai Kafaoğlu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

 

Türkiye’nin yükselen şehirleri MIPIM 2018’de boy gösterecek!


Tarihi mirasını yaşatan, doğayı koruyan ve Türkiye’de ilk on il arasında yer alan, mutlu ve umutlu insanlann yaşadığı “Örnek Şehir Balıkesir' misyonumuz hizmet sunumunda; adalet, verimlilik ve yaşam kalitesinden taviz vermeden, eşitlik temel prensibi çerçevesinde topluma hizmet veren, şeffaf, çevreye duyarlı, bilgi ve iletişim teknolojilerinden etkin yararlanan bir belediye olmaktır. Bu yıl Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 4 kez katılacağımız ve Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleşecek olan MIPIM 2018 gayrimenkul fuarında sosyal, bilimsel, teknolojik, altyapı ve ulaşım alanlarında Avrupa’nın bir çok şehrinin yanı sıra, her sektörden yatırımcı ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak, ortaklık kurmak ve geleceğe yön verecek projelerimiz için yatırımcı fırsatı bulmaktan mutluluk duymaktayım.

 

Öztürk Oran

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı

 

Türkiye’nin yükselen şehirleri MIPIM 2018’de boy gösterecek!

 


İstanbul Ticaret Odası olarak 1960’lı yıllardan bu yana, uluslararası fuar katılımlarımızla küresel köprüler kuruyoruz. Sektörlerimizin yüz akı projeleriyle, katma değer oluşturan gücümüzle ve dünya ticaretinde ses getiren ürünlerimizle yeni ve güçlü iş birlikleri inşa ediyoruz.

 

Gayrimenkul sektörünün prestijli fuarı MIPIM, söz konusu çalışmalarımızın stratejik bir parçasıdır. Sektörün önde gelenlerini her yıl Fransa'nın Cannes şehrinde bir araya getiren bu fuar; her şeyden evvel İstanbul'un çok yönlü kimliğinin, derin tarihinin ve sahip olduğu fırsatların sergilenmesi adına önemli bir platformdur, ilk olarak 2014 yılında enformasyon standımızla başlattığımız katılım, öncelikle 2015’te “İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı” ile birlikte 300 m2Tik plana yayılmıştır. 2016'dan itibarense, Paris ve Londra çadırları arasındaki konumuyla İstanbul Çadırı, 600 metrekareye ulaşmış ve şehrimizin potansiyellerinin sergilendiği buluşma noktası olmuştur.

 

MIPIM 2018 için başlattığımız çalışmalarla daha güçlü iş birliklerine kapı aralıyoruz. Çeşitli etkinlikler ve networking kokteylinin düzenleneceği “İstanbul Gayrimenkul ve Tanıtım Çadırı” dünyayı İstanbul’a davet edecek. Bu büyük buluşmada, devlet yöneticilerinden gayrimenkul dünyasının üst düzey katılımcılarına kadar pek çok aktör yine İstanbul Çadırında bir araya gelecek.

 

İstanbul Ticaret Odası olarak, kadim medeniyetlerin mirasçısı ve modern şehirleşmenin fırsatlarını barındıran İstanbul'un prestijini MIPIM 2018'de daha yükseğe taşımak için hazırız.


Ahmet Misbah Demircan

Beyoğlu Belediye Başkanı

 

Türkiye’nin yükselen şehirleri MIPIM 2018’de boy gösterecek!

 


Beyoğlu, her gün kendi zirvesini aşan bir şehir. Dünyanın kadim şehirlerinden birisi olan İstanbul'un vitrini. Beyoğlu'nda yaşamak, Beyoğlu’nun bir parçası olmak, burada yatırım yapmak tarihin her döneminde olduğu gibi önemini koruyor, şehrin sakinlerine ve girişimcilere heyecan veriyor. Beyoğlu Belediyesi olarak, bu muhteşem şehre hizmet ediyoruz. Türkiye'nin vizyon projelerine ev sahipliği yapmak üzere gayret gösteriyoruz. Etkisi sınırlarımızı aşan pek çok projenin doğal paydaşı olarak çalışıyoruz.

 

"Kökü mazide ati" olan şehrimizde yükselen muhteşem projeler, başta sakinlerimiz olmak üzere herkese büyük fırsatlar sunuyor. Beyoğlu, sınırlarına adım atan herkese gelecek için umut vadediyor.

 

Beyoğlu renklerin, dillerin, dinlerin, kültürlerin barış içinde birlikte yaşadığı bir şehir. Bugün olduğu gibi gelecekte de bu niteliğimizi sürdürmek üzere MIPIM’e gidiyoruz. Birlikte yaşayacağımız, yatırım yapacağımız, hayatı ve geleceği paylaşacağımız yeni paydaşlar arıyoruz. Dünya emlâk piyasasının kalbinin attığı MIPIM'de bu yıl yine, yatırımcılarımız, partnerlerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte yerimizi alacağız. El birliği ile değerini yükselttiğimiz Beyoğlu'nu ve Beyoğlu’nu daha güzel yarınlara ulaştıracak projelerimizi görücüye çıkaracağız. MIPIM'in şehrimize, insanımıza ve tüm katılımcılarına bereketler getirmesini diliyorum.


Yonca Aközer

Alkaş Genel Müdürü

 

Türkiye’nin yükselen şehirleri MIPIM 2018’de boy gösterecek!


MIPIM’in bu yılki ana teması olan “Dünyanin Şehir Haritasi Değişiyor” fikrinden yola çıkarak, dünyayı yöneten şehirlerin sayısının artacağı ve yeni aktörlerin devreye gireceği gelecekte, biz de Türkiye olarak bir değil, birçok şehir, yatırımcı ve sektör paydaşı ile gelecek öngörülerinin bir parçası olacağız. Bu yıl yoğun talep üzerine alanı, 19.000 metrekareden 20.000 metrekareye yükseltilen MIPIM'de gayrimenkul yatırımcılarımız, mimarlarımız, şehirlerimiz ve ilçelerimizle hem Türkiye'nin gayrimenkulde giderek daha çok güçlenen sesini duyuracağız hem de bir kez daha uluslararası iş birlikleri için tohumlar atacağız.

 

MIPIM 2018’e Türkiye’den stant ile katılım gösteren kuruluş ve firmalar

 

• Balıkesir Belediyesi 
• Gaziantep Belediyesi 
• Hatay Belediyesi
• Beyoğlu Investors Group (BİG) 
• Boytorun Architects
• Çelen Grubu 
• Elemeği Mimarlık 
• Esas Gayrimenkul
• GAD Architecture & Gökhan Avcıoğlu 
• İki Design Group
• İstanbul Maden İhracatçıları Birliği İstanbul Ticaret Odası 
• Lal Gayrimenkul Değerleme A.Ş. 
• ProPlan Proje Yönetimi 
• Sabrı Paşayiğit Mimarlık Tabanlıoğlu Mimarlık 
• TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.
• Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 
• Turkishceramics

 

 


Geri Dön