26 / 04 / 2024

Fevzi Şilik Sırbistan'da otel açtı!

Fevzi Şilik Sırbistan'da otel açtı!

Türk işadamı Fevzi Şilik, turizm işine el attı. Şilik, ilk yatırımını Sırbistan Aleksinaç şehrine 20 kilometre yakınlıktaki otoyol üzerinde Bosphorus Hotel'in açılışıyla gerçekleştirdi.



BALKAN ülkeleri ile uzun yıllardır tekstil ticareti yapan Türk işadamı Fevzi Şilik, "büyük fırsatlar var" dediği Sırbistan'a kervansaray kurdu. Avrupa'dan Türkiye'de giden ana arter üzerinde Aleksinac'da Bosphorus Hotel adıyla kurulan tesisin yanına İstanbul Restaurant ile konuklarına yemek hizmeti de veriyor. 65 dönümlük arazi üzerinde 6 milyon Euro'luk yatırımın ardından otel doluluklarında hedeflerinin üzerine çıkan Fevzi Şilik, Belgrad ve Niş şehirlerinde birer otel daha açmayı planlıyor. 


BÜYÜKELÇİ ÖNERDİ TURİZME GİRDİ 

Uluslararası ekonomi finans dergisi Turcomoney'e konuşan Şilik, aslen Kosovalı. Ailesiyle birlikte 1992 yılında Türkiye'ye taşınarak tekstil işine başlayan Şilik, sektörün daralmasıyla birlikte yeni yatırım alanları ararken, 2 yıl önce Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay'ın önerisi ile turizm işine el attı. Şilik, 1.5 yıllık çalışmadan soma ilk yatırımım Sırbistan Aleksinaç şehrine 20 kilometre yakınlıktaki otoyol üzerinde Bosphorus Hotel'in açılışıyla gerçekleştirdi. 


Dört yıldızlı otel olarak faaliyet gösteren Bosphorus Hotel'in beklentilerinin üzerinde ilgi gördüğünü anlatan Şilik, şu bilgileri verdi: "Kervansaray tesisi olarak adlandırdığımız tesis 65 dönüm toprak üzerine kurulu. Otelimizin arka kısırımda Morava nehri geçiyor. Burayı bir kompleks tarzında yaptık. Buraya outlet center, olimpik yüzme havuzu, kamping alam, spor platformlan gibi ek binalar yapmayı planlıyoruz. Tam bir kompleks olacak."


Sözcü


Geri Dön