26 / 04 / 2024

Feyat Asya Muş için projelerini açıkladı!

Feyat Asya Muş için projelerini açıkladı!

Muş Esnaf Sarayı Bendevi Palandöken Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen AK Parti Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimleri kazanması halinde gerçekleştireceği projeleri açıkladı...




Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, projelerini açıkladı.


Muş Esnaf Sarayı Bendevi Palandöken Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimleri kazanması halinde gerçekleştireceği projeleri açıkladı. Proje tanıtım toplantısının biraz geciktiğini vurgulayan Asya, “Bizler projelerimizin tanıtımını Başbakanın ziyaretine endekslemiştik. Çünkü bizim taahhüt edeceğimiz her bir projenin dayanağını bulmak zorundaydık, finansmanı düşünerek, ayakları yere basan projelerle gelmek zorunluluğu vardı. Dolayısıyla Başbakanın Muş’a gelmesini en çok önemsediğimiz konuda 4 talebimiz oldu” dedi.


Bu 4 talebin en önemlisinin altyapı sorunu olduğunu belirten Asya, “Bu sene 2014 yılında doğalgaz ihalesi yapılarak kazıları başlayacaktır. Doğalgaz ile birlikte altyapı sorunumuzu bir defada ortadan çıkarmak hedefimizdir. Galeri sistemi dediğimiz sistemle bu işi çözeceğiz. Bunu Muş Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapması çok zor bir iştir. Bunu Başbakandan talep ettik. Başbakan ‘Muş mitingi ziyadesiyle beni memnun etmiştir, arkasını getireceğiz’ dedi. Dolayısıyla bizler de projelendirdik. İçme suyu, kanalizasyon, doğalgaz, elektrik ve telekomünikasyon hatlarını bir defaya mahsus köklü bir çözüm bulmak üzere en kısa sürede taahhüt edeceğimiz en önemli projemizdir. Altyapı sorununu bitirip ortadan çıkarmak ilk hedefimizdir” şeklinde konuştu.


Kentsel dönüşümle birlikte  TOKİ  ile birlikte Muş’ta yaşanabilir alanlar oluşturmayı da hedeflediklerini vurgulayan Asya, “Bayraklı Tepe’yi inşallah Muş merkezle bütünleştirmenin yolu TOKİ ve kentsel dönüşümün 2 ve 3. etaplarını oluşturarak yaşanabilir alanları hayata geçirmektir. Yine yeşil alan, yaşanabilir alanların oluşması, yürüyüş parkurlarının olduğu Garne Çayı’nı ıslah çalışması da projelerimiz arasındadır. Hem Garne Çayı, hem Çar Çayı’nı ıslah ederek halkımızın hizmetine sunacağız. Mahalle konakları dediğimiz, içerisinde çok amaçlı kültürel, sanatsal faaliyetlerin yapılacağı projeyi, her mahallemizde vatandaşların istifadesine sunmuş olacağız. Başbakandan, stadyumu yeşil alana dönüştürüp, içinde bir nikah salonu yapmayı talep ettik. İnşallah bunu da halkımızın istifadesine sunacağız. Birçok alanda eksiklerimiz olduğu gibi, Muş otobüs terminali sıkıntısını yaşıyoruz. Modern bir terminal projesini de hazırladık. Sportif faaliyet alanları ile mesire alanlarının oluşturulması ile ilgili 3 farklı proje hazırlığımız devam ediyor. Artık projelerle yarışıyoruz. Artık kimlik siyasetinin yapıldığı bir dönemin kapanışını yaşıyoruz. Hizmet siyasetinin yapıldığı bir dönemi görüyoruz. Projelerimiz, bizler hazırız, halkımızın duası ve takdiri ile sizlerle birlikte, sivil toplum örgütleri ile birlikte bu işe talipli olduğumu beyan ediyorum” diye konuştu.


“SÜRECE KATKI BEKLİYORUZ”


Rehavete kapılmadan seçim çalışmalarını son güne kadar sürdüreceklerini belirten Asya, “Anketlerde iyi olduğumuzu biliyoruz. Ancak iyi olduğumuz hiçbir şekilde bizi rehavete kaptırmayacaktır. Bu sadece kazanmak değil, Başbakanımızın her aldığı fazla oy, elinin güçlenmesine katkıdır. İl genel meclisinde, belediye meclisinde, ilçe ve belde belediyelerde de böyle görüyoruz. Çok çalışacağız ki, bu memleketin en fazla barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olan geçmişteki karanlık sürecin çatışma ortamının mağduru ve mazlumu insanlarımızdır. Ben BDP’liden de, CHP’lisinden de AK Parti’ye barış sürecinde katkı sunması için oy istiyorum” şeklinde konuştu.



Pirsus Haber


Geri Dön