28 / 03 / 2024

Feyzullah Yetgin: Gayrimenkul sektörü 2014'te hareketli geçecek!

Feyzullah Yetgin: Gayrimenkul sektörü 2014'te hareketli geçecek!

GAYRİMENKUL sektörünün 2013 yılında oldukça dinamik ve hareketli bir yıl geçirdiğini belirten Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe fırsat vadeden ülkeler arasında yer aldığını söyledi.




GAYRİMENKUL sektörünün 2013 yılında oldukça dinamik ve hareketli bir yıl geçirdiğini belirten Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe fırsat vadeden ülkeler arasında yer aldığım söyledi. Sadece Türk yatırımcılar için değil, yabancı yatırımcılar için de önemli fırsatların varlığına değinen Yetgin, 2013 yılında gayrimenkul sektöründeki en önemli gelişmenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mn önderliğinde başlatılan kentsel dönüşüm hareketi olduğunu söyledi. Yetgin, bunların etkisiyle 20141in de hareketli geçmesini beklediklerini söyledi. 


Çalık Gayrimenkul'ün İstanbul'un birçok farklı noktasında projeler geliştirdiğini hatırlatan Yetgin "Mevcut ve devam eden projelerimizle birlikte toplam 4 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne sahibiz. Bizim açımızdan da 2013'üıı en önemli konusu, Türkiye'deki ilk kentsel yenileme projesi olan Tarlabaşı 360 projesinin geçirdiği son derece başarılı süreç oldu. Sürdürdüğümüz diğer projeler arasında ise Şehrizar Konakları ve Emlak Konut GYO ile Varyap-Gap İnşaat ortak girişimi olarak inşa ettiğimiz Metropol istanbul yer alıyor. Metropol istanbul, rezidans kuleleri, alışveriş merkezi ile kendi sınıfında dünyanın en büyük karma projelerinden biri olacak. Metropol istanbul projesini 2015 yılında tamamlamayı planlıyoruz" dedi. 


YENİ PROJELER GELİŞTİRİYORUZ 


2014 yılında devam eden projelere odaklanacaklarım söyleyen Yetgin, Tarlabaşı 360 ve Metropol İstanbul'un ağırlıkla dikkat çekeceğini ifade etti. Feyzullah Yetgin "Hayata geçireceğimiz projeler arasında Zincirlikuyu'da A sınıfı ve Landmark ofis ve Yenibosna Kuyumcukent'te 14 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde karma bir projemiz de bulunuyor. Ayrıca yeni projeler geliştirmek için çalışmalarımız da sürüyor" diye konuştu. 


Star İletişim Teknoloji Emlak 



Geri Dön