26 / 04 / 2024

Fi Side mağdurları Fikret İnan'la görüştü!

Fi Side mağdurları Fikret İnan'la görüştü!

Fi Side mağdurları tarafından seçilen Fiside Dayanışma Platformu temsilcisi bugün Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ile görüştü. İşte o görüşmede Fikret İnan'a sorulan 7 kritik soru...



 

Esenyurt'taki Fi Side projesinin tamamlanamaması nedeniyle mağdur olan vatandaşlar 5 Nisan 2015 tarihinde Esenyurt Fi Side satış ofisi önünde protesto gösterisi gerçekleştirmişti.

 

Fi Side projesinin 2012 Haziran'da teslim edilmesi gerektiğini söyleyen Fi Side mağdurları tarafından seçilen Fiside Dayanışma Platformu temsilcisi bugün Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ile görüştü. 

 

Konu ile ilgili bir bildiri de hazırlayan Fiside Dayanışma Platformu Fikret İnan'a  Fi Side ile ilgili merak edilenleri sordu.İşte o merak edilen sorular...

 

-Site yapımı neden bu kadar uzadı?

-Daire sahipleri olarak neden bilgilendirilmiyoruz? 

-Proje bitecek mi?

-Örneğin 2 yıl sonra bitecek diye kendimizi ona göre hazırlasak, bu süreç size uygun mu?

-Uzun zamandır basına neden açıklama yapmıyorsunuz? 

-Projeyi bitirecek maddi imkanınız var mı? 

-Daire sahipleri olarak bu süreçte size maddi manevi bir yardımımız olabilir mi?

 

İşte Fi Yapı Yönetim kurulu Başkanı Fikret İnan'ın sorulan sorulara verdiği cevaplar:

 

-İBB ve Esenyurt Belediyesi'yle yaşanan sorunlardan dolayı şirket yaklaşık 3 yıl süre gibi çalışma yapamadı. son zamanlarda biraz işleri toparladık , bu kez de iş kazasıyla karşılaştık.

-2 yıl çok uzun bir süre ben bu işi yapmak için buradayım. Bölgedeki diğer firmalar gibi kaçıp gitmedim, hergün burada işimin başındayım. Yıl sonuna kadar kaba inşatların tümü bitecek. 

- Fi Side'ın kendi kaynakları projeyi bitirmeye yetecek güçte.

-Ben projeyi yapmayacak olsam bir koparatif kurardım. Her daire sahibine aylık 1000-2000 yatırmasını rica eder. Yine bu projeyi bitirirdim.

 

Fiside Dayanışma Platformu tarafından hazırlanan, Fikret İnan ve kayyum heyetine gönderilen  bildiri şu şekilde;

 

Sayın Fi Yapı yönetim kurulu başkanı Fikret İnan ve Kayyum Heyetinin dikkatine;

Biz bir grup Fi Yapı müşterisi olup Fi Side projesinde daire (çoğunluğu tapulu ve tedbirli)sahipleriyiz. Adımıza kurulmuş olduğu söylenen dernekle hiçbir alakamız yoktur. Bizim adımıza varsa verdiği sözler ve bildiriler tarafımızca hiçbir önem arz etmemektedir. İleride doğacak sorunlardan dolayı bu durumu bildirmeyi ihtiyaç duyduk.

 

Fi Yapı’nın patronu Fikret İnan, İstanbul ve Kırıkkale’de başladığı 10 projenin 8 tanesini teslim etti. Fi Yapı'nın Kırıkkale projesinin yüzde 80'i, 10. proje olan Bahçeşehir Fi Side projesinin ise yüzde 65'lik kısmı tamamlandı. İki şantisinde eksik imalat olan Fi Yapı'nın 10 projede toplam 11 bin konutu bulunuyor. Bu konutlardan 6 bin 850 tanesinin inşaatı tamamlandı.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 

 


Geri Dön