19 / 04 / 2024

Fi Yapı Kayyum heyeti belli oldu!

Fi Yapı Kayyum heyeti belli oldu!

AKFA Holding'e bağlı şirketler ile Fi Yapı'nın da bulunduğu 22 şirkete, TMSF yetkilileri kayyum olarak atandı. Fi Yapı Kayyum heyeti belli oldu.



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında AKFA Holding'e bağlı şirketler ile Fi Yapı'nın da bulunduğu 22 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri kayyum olarak atandı. 


Fi Yapı Kayyum Heyeti:

Fi Yapı Kayyum heyeti, 4 Ekim 2016 tarihli 9167 sayılı Sicil Gazetesi'nde yayınlandı. 


Fi Yapı yönetim kurulu başkanlığına Ahmet Mutlu'nun yönetim kurulu üyelerine Hüseyin Çakır, Ahmet Yaralıoğlu, Süreyya Ortal ve Mehmet Ali Kaynar'ın atanmalarına karar verildi.


Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın tutuklanması üzerine, şirkete ödeme yapmasına rağmen evlerini teslim alamayan mağdurlar, savcılığa başvurdu. Mağdurların avukatı, FETÖ'ye maddi destek sağladığı iddiasıyla tutuklanan Fikret İnan'ın şirketinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesini talep etti. 


Anadolu 2’nci Sulh Ceza Hakimliği, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu’nun talebi doğrultusunda, söz konusu şirketlere TMSF yetkililerinin kayyum olarak atanmalarına karar verdi.


Öznur YASLI / Emlakkulisi.com



Geri Dön