29 / 03 / 2024

TOKİ Kütahya Emet Konutları'nın yeri belli oldu!

TOKİ Kütahya Emet Konutları'nın yeri belli oldu!

Kütahya Emet Belediye meclisinin Haziran ayı toplantısında kabul edilip İmar komisyonuna sevk edilen Emet 4. TOKİ konutlarının yapım yeri belli oldu



Kütahya Emet Belediye meclisinin Haziran ayı toplantısında kabul edilip İmar komisyonuna sevk edilen Emet 4. TOKİ konutlarının yapım yeri belli oldu.


Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında TOKİ konutları için teklif edilen 10’dan fazla yerleri değerlendirirken, 1. Etap TOKİ konutlarının hemen yanında yer alan 20 dönüm hazine arazi üzerine konutların yapılmasını karara bağladı. 1.etap konutlarının hemen bittiği alanda başlayacak olan konutlar için belediye fen işlerince gerekli resmi işlemlere başlanıldı. Konu üzerine bir açıklama yapan belediye başkanı Mustafa Koca halktan gelen talep üzerine çalışmalarına başlanılan 4. TOKİ konutlarının Hazine arazisi üzerine yapılarak daha uygun maliyetlere mal olmasının sağlanmış olacağını ifade etti. Başkan Koca şahıs arazilerince meclise sunulan her arazinin meclisce incelendiğini, maliyet, merkeze yakınlık, alt yapı ve üst yapı hizmetinde kolaylık gibi kriterler değerlendirilerek 1. TOKİ konutlarının yanındaki hazine arazilerinin uygun görüldüğün belirtti. Başkan Koca;”Hükümetimizin vatandaşlarımıza sunduğu uygun ödeme koşullarla ile ev sahipleri olabilmeleri adına konut yapımlarına önem veriyoruz. Çalcağıl köyümüzün de taşınırken ilçemize mahalle olarak bağlanmasında konut yapımlarında öncelik sözümüz vardı. Çalcağıl köyümüzün kaldırılması ile gerçekten mağdur duruma düşen ve evi bulunmayan vatandaşlarımıza da önceliğin sağlanacağı konutlarımız için meclisimiz bize yetkiyi verdi.  Ankara  nezdinde günün şartlarına en uygun, modern projelendirilmesi için çalışacağız. Fen işlerimizin imar çalışmalarının ardından zemin etüt, projelendirme, konut sayısı, başvuru gibi aşamalara geçilecek. Gerçekten eve ihtiyacı olan vatandaşlarımızın konut sahibi olabilmesi için titiz bir çalışma yürüteceğiz. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra halkımıza resmi müracaatlarını yapmaları için duyurular yapılacak. İlçe halkımıza hayırlı olsun “dedi Emet belediyesi 4.  TOKİ  konutları yapımı için halktan ön talep almış ve müracaat 1300 sayılarına ulaşmıştı.




Dumlupınar Gaztesi


Geri Dön