29 / 03 / 2024

Fi-Yapı Mor Ada'yı Fi-Side'ye dönüştürecek!

Fi-Yapı Mor Ada'yı Fi-Side'ye dönüştürecek!

Yapı Kredi Koray GYO'nun Mor Ada'sını dün devralan Fi-Yapı'nın Başkanı Fikret İnan, projeyi yüksek gelir grubuna hitap edecek şekilde değiştirecek



YAPI Kredi Koray GYO'nun Esenyurt'ta bulunan Mor Ada projesini Fi-Yapı dün resmen devraldı. Yüzde 50'si Yapı Kredi Koray GYO, yüzde 50'si ise İnanlar Makina'ya ait olan araziyi devralan Fi-Yapı projenin konseptini değiştirmeyi hedefliyor. Projenin Yapı Kredi Koray'a ait olan bölümü 19 milyon 500 bin TL'ye satın alınırken İnanlar Makina'ya ait olan kısmının ne kadara devralındığı açıklanmadı. Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, projenin konseptinden mimarisine kadar her şeyi değiştireceklerini söyleyerek Fi-Side adını verecekleri projeden 1 milyar dolar ciro beklentisinde olduklarını açıkladı.

1 MİLYAR $ CİRO HEDEFİ
Bu, projede 2 bin daire inşa edeceklerini söyleyen İnan, orta sınıfı hedefleyen Mor Ada projesini, Fi Side ile A + gelir grubunu hedefleyen bir proje haline getireceklerini ifade etti. Yapı Kredi Koray GYO'nun 53 dönüm arazi üzerinde projelendirdiği Mor Ada projesi ise 780 konuttan oluşacaktı. İnan, 1+1 ile 5+2 arasında değişen daire seçeneklerinden oluşan yeni projedeki dairelerin satış fiyatlarının 200 bin TL'den başlayarak 1 milyon 500 TL'ye kadar çıkacağını söyledi. Dairelerdeki ortalama metrekare satış fiyatlarının ise 2 bin ile 3 bin TL arasında olacağını ifade etti. Mor Ada projesinde en büyük yapının 15 katlı olduğunu söyleyen İnan, Fi-Side projesinin ise en küçüğü 20, en büyüğü ise 50 katlı yapılardan oluşacağını kaydetti. Mor Ada projesini devralırken bir kısmını özkaynaklarıyla finanse ettiklerini söyleyen İnan, "Kalan kısmını kendi imkanlarımız dahilinde çözmeye çalışacağız. olmazsa banka kredisi kullanabiliriz. Ancak banka kredisi almak E planımda bulunuyor" dedi.

Projede neler değişecek?
* Mor Ada ismi Fi-Side olacak
* 780 daireden oluşacak projedeki daire sayısı 2 bine çıkacak.
* En yükseği 15 kat olan Mor Ada projesi yerine en küçüğü 20 kat en yükseği 50 kat olan yeni binalar inşa edilecek.
* 53 dönüm arazideki yeşil alan azaltılacak.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön