28 / 03 / 2024

Fi-Yapı'nın bitiremediği Engelliler Koleji'ne Avni Mutlu el attı!

Fi-Yapı'nın bitiremediği Engelliler Koleji'ne Avni Mutlu el attı!

Fikret İnan Engelliler Koleji de Fi-Yapı mağduru oldu. 2009 yalında temeli atılan okul aradan geçen üç yıla rağmen bitirilemedi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, üç yıldır bitmeyen okulun İl Özel İdaresi'ne devri için harekete geçti



İstanbul Esenyurt'ta yaptırdığı inşaatların bitmemesi nedeniyle yaklaşık 5 bin mağduru olan Fikret İnan'a bir darbede yaptırdığı okuldan geldi. 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'le birlikte temelini attığı Fikret İnan Engelliler Okulu bitmeyince İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde okulu gezen Mutlu, inşaatın söz verilen süre içinde bitirilmemesi nedeniyle okulun İl Özel İdaresi'ne devredilmesi için Kaykamamlığa yazı gönderdi.  Esenyurt Kaymakamlığı valiliğin gönderdiği yazıyı belediyeye gönderdi. Esenyurt Belediyesi de yarım kalan okulun İstanbul Valiliği isteğiyle İstanbul İl Özel İdaresi'ne devri konusunda meclis kararı aldı. Meclis kararıyla Fikret İnan'ın okulu İl Özel İdaresi'ne geçti. Şimdi İnan, okulun eksik kalan yüzde 40'lık kısmı için protokol yaparsa okula 'Fikret  İnan Engelliler Okulu' ismi verilecek. İnan protokol yapmaz ise de okul İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçecek.


HER YIL 1 MİLYON TL

'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyası doğrultusunda Türkiye Beyazay Derneği'yle sponsorluk anlaşması yapan Fikret İnan'a bir darbe de buradan geldi. Başkanlığını eski AK Parti Milletvekili Lokman Ayva'nın yaptığı dernek Fikret İnan'a dava açtı. Başkan Ayva,'Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan bize sponsor oldu.  Sosyal sorumluluk projelerine verdikleri destekle kamuoyunda duyarlı firma algısı yaratan bu firma, Beyazay Derneği'ne 'Fikret İnan Engelliler Koleji' adında okul yaptırmayı da taahhüt etmiştir. Anlaşmaya göre sadece kampanyada kullanılmak üzere her yıl 1 milyon TL (yalnız bir milyon Türk Lirası) ödeyecek, eğer karşılıklı anlaşmada bir sorun olmazsa müteakip yıllarda sponsorluk 'ana sponsor' olarak devam edecektir' diye konuştu.


Yamuk üstüne yamuk yaptı

İLK yılın ödemelerinin bir kısmı aksayarak da olsa yapıldıktan sonra ikinci yılın ödemesinde ödeme miktarları azalırken, süre de seyrekleşmiştir' diyen Ayva şöyle devam etti: 'İpler Nasıl Koptu? 31 Ocak 2011 tarihine gelindiğinde ise tüm bu aksaklıklar nedeniyle  Fikret İnan'ın ofisinde bir görüşme yapılmış ve kendisine 1. Kampanyadan doğan borçların 300 bin TL'yi geçtiği ve borçlu olarak da Beyazay'ın göründüğü, bunun da haksız bir durum olduğu iletilmiştir. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen ilk okulu bitiremedi bile. Bize süreki yalan söyledi. Bize yamuk üstüne yamukluk yaptı. Biz de dernek olarak bu şahısa icra davası açtık. Engelli vatandaşlarımızı kullanarak kendi PR'ını yapan bu kişinin peşini bırakmayacağız' diye konuştu.


İNAN NE DEMİŞTİ? 

Fİ-YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan da Türkiye Beyazay Derneği'nin ana sponsoru oldukları için sıra dışı bir proje yapmak istediklerini ve bütün engellilerin bir arada olduğu bir okulun olmadığını öğrendiklerinde kolej mantığında böyle bir okulu yapma fikrinin ortaya çıktığını söylemiş ve eklemişti: Okul için 3 milyon TL ayırdık. Avrupa standartlarında bir okul inşa edeceğiz. Her katta ayrı engelli grubu okuyacak' dedi.

Akşam


Geri Dön