25 / 04 / 2024

Fi-Yapı'nın patronu Fikret İnan uçak alıyor!

Fi-Yapı'nın patronu Fikret İnan uçak alıyor!

Fi-Yapı'nın patronu Fikret İnan 2010 yılı sonunda uçak alacağını söyledi 



Liste fiyatı 15 milyon 500 bin dolar olan Hawker 900XP uçak için pazarlık yaptıklarını söyleyen İnan, "Liste fiyatını verecek değiliz. Fiyat için görüşmelerimiz sürüyor. Sıkı pazarlık yapıyoruz. 2011 yılında başta  Ankara  olmak üzere Anadolu kentlerine açılmayı planlıyoruz. Otomobille Anadolu turu yapmak çok zor. Bunun için çareyi uçak almakta buldum. Yıl sonuna kadar siparişi veriyorum. Yılın ilk yarısında uçak gelecek" dedi.

250 bin TL harcayarak otobüs de aldıklarını söyleyen Fikret İnan, "6 kişilik teknik ve pazarlama heyetimiz bu yıl Anadolu turuna çıkacak. Anadolu kentlerinin röntgenini çekeceğiz. Piyasayı değerlendireceğiz. Hangi kentlerde ne tür konutlara ihtiyaç var. Bunları belirleyeceğiz. Arkadaşlarımız arsa sahipleriyle bir araya gelecek. Tekliflerini toplayacaklar. Sonra bir araya gelerek değerlendirme yapacağız" diye konuştu.

Fi-Yapı'nın aracısız alım yapmak için geçen ay gazetelere ilan veridğini hatırlatan Fikret İnan, "İstanbul ve Ankara'ya ilave olarak İzmir, Kocaeli, Kayseri, Bursa, Eskişehir Denizli, Tekirdağ, Samsun, Rize,  Adana  ve Urfa yatırım planlarımızda. İlannımız yayınlanmasından sonra binlerce teklif geldi. Otobüsümüz bu şehirlere gittiğinde arsa sahiplerini de çağırıp görüşeceğiz. 2010'da bu kentlere süpriz yeni kentleri de ekleyebiliriz. Gelişmelerin ne olacağını söylemek için erken" şeklinde konuştu.

Alım gerçekleşirse Fikret İnan, sektörde uçağı olan ilk patron olacak. İşte 900 XP'nin özellikleri

Hawker Honeywell'in sadece bu model için özel olarak tasarladığı motorlara sahip 900XP modelini 2007 yılında tanıttı. Honeywell güç üniteleri, bu uçağa daha uzun menzil ve bir önceki model olan 850XP'ye göre çok daha iyi bir tırmanma performansı sağlıyor. Ayrıca 850XP'ye kıyasla daha az yakıt tüketiyor ve daha uzun bakım aralıklarına sahip. Hawker yetkilileri, bu yeni özelliklerin giderleri yüzde 6 oranında düşürdüğünü söylüyor. 900XP, New York'tan Londra'ya, Amerika'daki bir şehirden diğerine hiç durmadan uçabiliyor. Bu uzun uçuşları daha konforlu hale getirebilmek amacıyla uçağın kabini, Hawker'ın Little Rock, Arkansas'ta bulunan tasarım merkezi tarafından isteğe göre değiştirilebiliyor. Örneğin uçağa mikrodalga fırın için özel bölmesi bulunan bir mutfak yerleştirilebiliyor ya da yolculuk sırasında bagaj bölmesine geçiş gibi özellikler sunulabiliyor. 15.4 milyon dolara satılan 900XP, dokuz yolcu kapasitesine sahip.
Tebernuş Kireçci

Geri Dön