25 / 04 / 2024

Fiat, Cezayir’de otomobil üretecek!

Fiat, Cezayir’de otomobil üretecek!

Cezayir’de yaklaşık 5 senedir ciddi bir araç ithalat krizi yaşanıyor; ülkeye 2017 yılından bu yana sıfır, 2005’ten beri de ikinci el araç girişi yasak.



Cezayir Sanayi Bakanlığı, İtalyan Fiat firmasının Cezayir'de otomobil fabrikası kuracağını duyurdu.

Sanayi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, projenin imza töreni, İtalya'nın Cezayir Büyükelçisi Giovanni Priese'nin katılımıyla Başkent Sanayi Bakanlığı binasında gerçekleştirildi.

Açıklamada, ülkenin kuzeybatısındaki Oran (Varan) kentinde uygulanacak projenin maliyetleri hakkında bilgi verilmezken, önlemin bir genişleme kapsamında alındığı vurgulandı. 

Fiat'ın Oran fabrikasında üreteceği aracın 2023 yılında piyasaya çıkacağı söyleniyor.

Cezayir, yaklaşık beş yıldır ciddi bir otomobil ithalat krizi yaşıyor. 2017'den beri yeni arabalar ve 2005'ten beri kullanılmış arabalar yasaklandı.

Bu nedenle, ülkenin Tüketiciyi Koruma Derneği'ne göre, yeni ve kullanılmış otomobillerde önemli bir kıtlık var ve bu da yerel pazarda beklenmedik şekilde yüksek fiyatlara neden oluyor.

Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, birkaç gün önce 2023 genel bütçe kanunu kapsamında, 2005 senesinden bu yana ilk kez, 3 seneden eski olmayan ikinci el ile sıfır otomobil ithali önündeki yasağın kaldırılması talimatı vermişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön