26 / 04 / 2024

Fikirtepe Concord İstanbul ilk etabı başladı!

Fikirtepe Concord İstanbul ilk etabı başladı!

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm alanı Fikirtepe'de 5 yıl sonra kentsel dönüşüm başladı. Bölgede temel atan ilk firma Teknik Yapı oldu. Şirket, Concord İstanbul adlı projesinin ilk etabını başlattı.



Fikirtepe'de dönüşüm başladı. İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projesi olmasına rağmen, 5 yıla yakın süredir somut adımın atılamadığı bölgede ruhsat almaya başlayan inşaat şirketleri, projelerinin temellerini atmaya başladı. 1.5 milyon metrekarelik dev alan üzerinde hayata geçirilecek yaklaşık 64 projede 50-60 bin konutun bulunacağı yeni Fikirtepe'de temeli atan ilk firma Teknik Yapı oldu. 

Kat irtifakını kuran şirket bu kapsamda 617 rezidans daire ve 5 ticari üniteden oluşan Concord İstanbul adlı projesinin ilk etabının temelini attı. 


1200 TON DEMİR KULLANILACAK 

İlk etabı oluşturan 617 dairenin yüzde 76'sınm satışının gerçekleştiğini açıklayan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm Fikirtepe'yi afet yasası kapsamına alarak önemli avantajlar sağladığını söyledi. Umut Durbakayım, Concord İstanbul'un yüzde 1 KDV ile satılacağını, aynı zamanda vergi ve harç muafiyeti de uygulanacağını belirtti. 

Concord İstanbul'un ilk etabı için 60 bin metreküp beton döküleceğini belirten Umut Durbakayım, bunun dörtte birinin sadece temel için kullanılacağını belirtti. 

Durbakayım, Concord İstanbul'un ilk 1 etabı için yaklaşık bin 200 ton demir kullanacaklarını öngördü. 


PROJE İKİ ETAPTA 1175 DAİREDEN OLUŞACAK!

Teknik Yapı, toplamda 1175 rezidans daireden oluşan Concord İstanbul projesinin ilk etabını oluşturan 617 dairenin yüzde 76'sının satışını gerçekleştirdiğini duyurdu. Homeofis ve ticari birimlerden oluşan karma projede, ağırlıkta 1 + 1 olmak üzere stüdyo, 2+1 ve 3+1 tipi daireler yer alıyor. Açık ve kapalı yüzme havuzlarının yer alacağı projedeki otopark alanının tamamı kapalı olacak. Sauna, fitness, kafeterya gibi sosyal alanların yer alacağı projede temel ihtiyaçların karşılanması için de 5 adet ticari ünite yapılacak. 

Habertürk


Geri Dön