18 / 04 / 2024

Fikirtepe Manhattan mı olacak?

Fikirtepe Manhattan mı olacak?

Fikirtepe'ye 1 milyar Euro yatıracağı iddia edilen, 'devlet güvenceli' gizemli yabancı firmanın proje görselleri ortaya çıktı. Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Bektaş, firmanın eğitim için 300 bin Euro destek verdiğini aktardı.



Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş'ın yazılı açıklamasına göre; en son Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği öncülüğünde gelen ve Fikirtepe'ye devlet güvencesi ile bir milyar Euroluk bir yatırım yapmayı düşünen firma 17 Kasım 2014 Pazartesi günü ortaklık yolunda büyük yol katettikleri ve prensipte anlaştıkları Türk ortaklarına başarılı bir sinevizyon proje sunumu yaptılar.


Fikirtepe için tasarlanan 1 milyar Euro'luk projenin yeni görselleri için tıklayın!


Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği öncülüğünde gelen ve daha önce duyurduğumuz toplantı çok verimli geçti ve yabancı yatırımcı firmanın 250 mimar ve mühendisinin yaklaşık iki aylık alışma sonucu ortaya çıkarttıkları 3 versiyonlu proje tanıtımı Türk firma yetkilileri tarafından başarılı bulundu ve beğenildi.


Lucescu ve Hagi, 1 Milyar Euro'luk Fikirtepe projesinin lansmanına katılacak iddiası! Detaylar için tıklayın!


Bektaş tarafından toplantı hakkında yapılan değerlendirmede, özellikle haklarının korunması ve mağdur edilmemeleri noktasında imzadan önce proje, teminat, güvence ve nakit yatırım bekleyen vatandaşların bu beklentilerinin karşılanacağını umduklarını ve tüm vatandaşların hür iradeleri ile kendi değerlendirmelerini yaparak özellikle Fikirtepe'nin önünün açılması ve işlerin hızlanması için seri bir karar vereceklerini umduklarını söyledi.


Yatırım konusunda dernek olarak vatandaşların taleplerinin karşılanmasını baz aldıklarını söyleyen Bektaş, bu taleplerinin karşılanmasının kamudan veya özel sektörden gelmiş olmasının kendileri açısından her hangi bir olumsuzluk oluşturmadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; ''Yabancı ve yüksek maliyetli bir yatırımın Fikirtepe'de uygulanması adına olumlu bir yaklaşımda idik ancak, oluşturulacak yerel firma ile ortaklık sonrası devlet güvencesinin eklenmesinin kendilerini daha da memnun ettiğini söyledi. 


Bektaş, bu tarz bir yaklaşımın özellikle Türkiye içinde örnek olmasından ötürü ayrı bir sevinç yaşadıklarını ve Türkiye geneli uygulanan ama sancılı geçen kentsel dönüşüm çalışmalarına da örnek olabileceğini özellikle vurguladı.


Bektaş sadece yeni gelen yabancı yatırımcıyı değil, Fikirtepe'de mevcutta elini taşın altına sokarak vatandaşları mağdur etmeden iş yapan değerli firmalarımızı da takip ederek alkışladıklarını vurgulayarak, iş yapan diğer tüm firmaların gayretli çalışmaları noktasında da bu firmaların değerli yöneticilerine teşekkür ederek aynı sevinci yaşadıklarını özellikle belirtti.


Bektaş son olarak Fikirtepeye gelecek olan yabancı yatırımcının, bölgede iş yapan diğer ciddi firmaları da bölgeye değer katacağı ve bölgenin yapılaşmasını hızlandıracağı için sevindirdiğini belirterek dernek olarak bu yönde olumlu tepkiler de aldıklarını söyledi.


Gizemli yabancı firmanın projesinden ilk detaylar!


Büyük bir özveri ve en ince detaylarına kadar düşünülüp , Osmanlı - Türk motiflerinden esinlenilerek yapılan mimari projeler büyük beğeni aldı.


Fikirtepe Manhattan mı olacak?



3 farklı versiyon olarak hazırlanan projeler bir ön çalışma ve düşünce konsepti içerisinde hazırlanarak uygulanacak olan adalara göre gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra anlaşmaların akabinde seri bir şekilde yapımına başlanılması düşünülüyor.


Her hangi bir aksaklık olmaması durumunda bir iki hafta gibi kısa bir süre içerisinde iki taraf ortaklık ve understanding anlaşması sonrası proje üretimi noktasında yabancı yatırımcı firmanın önünde başka bir engel kalmıyor.


Yabancı firma yöneticileri yapacakları projeyi uygulayacakları ada hakkında net bir şey olmasa bile vatandaşlardan gelecek talaepler doğrultusunda kendi yönlerini belirleyeceklerini söylediler.


Fikirtepe Manhattan mı olacak?


Yabancı yatırımcı firmanın yaklaşımı!


Firma yöneticileri, vatandaşlara seslenirken bizim bu işte ne kadar ciddi olduğumuzu anlamaları için 250 kişilik mimar ve mühendis ekibimiz ile gece gündüz çalışarak bu projeleri anlaşma yapmadan çizdirmiş olmamızdan anlamaları lazım ve ayriyeten bu projeleri vatandaşların ve Türk yetkililerin beğenilerine sunuyoruz. Burada hızlı olmamız ve 2015 yılına ait yatırımlarımızı belirlemeden önce proje üreteceğimiz ada sayısını ve yatırım amacı ile ayıracağımız miktarı belirlememiz gerekiyor. Bu konuda bizim açımızdan her hangi bir sıkıntı yok, yeter ki bir an önce sıkıntısız bir şekilde sözleşmeleri yapalım ve olabildiğince proje üreteceğimiz ada sayısı ile maliyetini bir an önce belirleyerek yatırım bütçemizi ayıralım dediler.



Fikirtepe Manhattan mı olacak?



Firma yöneticileri yapılacak konsept projenin maliyeti karşılığı paranın yurt dışından Türkiye'ye Türk ortak firma üzerinden getirileceğini ve her şeyin harfi harfine kanunlara uygun olacağını da belirttiler.


Yatırımcı firmadan eğitime destek!


Türkiye'de eğitim - okul yapımı için de 300 bin Euro'luk bir destekte bulunduklarını beyan eden firma yetkilileri ayrıca, Türkiye'de başka proje anlaşmaları yaptıklarını da söylediler.


Türk firması ile ortaklık anlaşmasını atmadan isim açıklamak istemediklerini özellikle vurgulayan firma yetkilileri buna mukabil Fikirtepe haricinde Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde devam eden ve başlayacak bir çok projelerinin bulunduğunu, geçmişte de birçok büyük projeye imza attıklarını zamanı gelince hepsini detaylı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacaklarını söylediler.


Fikirtepe Manhattan mı olacak?


Firma yöneticileri mevcut çalışmanın herhangi bir adaya ait olmadığını sadece kendilerini ve çalışmalarını göstermek adına konsept bir proje ortaya çıkartarak Fikirtepeli vatandaşların beğenisine sunduklarını ve anlaşmalar sonrası anlaşılan adalarda hızlı bir şekilde uygulamaya geçileceğini özellikle belirttiler.


Geri Dön