23 / 04 / 2024

Fikirtepe'ye Manhattan projesi böyle tasarlandı!

Fikirtepe'ye Manhattan projesi böyle tasarlandı!

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği, 1 milyar Euro'luk projenin yeni görsellerini yayınladı. Dernek Başkanı Bektaş'ın açıklamasında yabancı firmanın proje için hiç bir ada ile anlaşmadığını ve imza almadığını belirtmesi de dikkat çekti...



Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği, Fikirtepe'de 'devlet güvencesi' ile 1 milyar Euro'luk yatırım yapacağını iddia ettiği yabancı firmanın projesine ait ikinci görselleri de yayınladı.


Hagi ve Lucescu, Fikirtepe'ye yatırım yapacak iddiası! Detaylar için tıklayın!


Firmanın çalışmalarına son sürat devam ederken rahatsız edilmemek ve işlerinin engellenmemesi için isminin bir müddet daha açıklanmasını istemediğini iddia eden Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, projenin son aşamaya geldiğini öne sürdü. Bektaş, "Daha öncesinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Fikirtepe için bir tasarım çalışması yoğun ve gayretli bir çalışma sonucu yapmış ancak bazı istifalar ve personel değişikliği sonucu uygulanamadan rafa kaldırılmıştı" dedi.


Fikirtepe ye Manhattan projesi böyle tasarlandı!



"Fikirtepeye değer katan ve halka kazandıran yeni bir konsept tasarım"


Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Bektaş, yabancı firmanın kısa bir süre sonra tüm detaylarının ulusal basında tanıtılması beklendiğini ifade ederken proje görsellerini emlak basını ile paylaşırken hiç bir karşılık beklemediklerini, sadece projenin ciddiyetini göstermek için yayınladıklarını ifade etti.


Fikirtepe ye Manhattan projesi böyle tasarlandı!


Yabancı firma hiç bir ada ile anlaşmadı, imza almadı!


Fikirtepeye girmiş ve imza almış bulunan bir çok firmanın aradan geçen 2-3 yıllık zaman dilimine rağmen imza aldıkları adalar ile ilgili her hangi bir proje çalışmasının bulunmadığına dikkat çeken Bektaş, "Yabancı firma hiç bir ada ile anlaşmamış ve hiç bir imza almamış olmasına rağmen ciddi ve tecrübeli bir ekiple yoğun biçimde çalışmakta" diye konuştu...


Fikirtepe ye Manhattan projesi böyle tasarlandı!


Bektaş, "Derneğimiz, halkın hakkının korunup mağdur edilmemesi için tüm firmaların mevcut şartlarını güncelleyip adil ve güvenilir bir seviyeye getirmesi yönünde beklentisini dile getirmiş ve bununla ilgili çalışma yapan tüm ticari firmaları destekleyeceğini söylemiş, aynı beklentilerin sağlanması için bakanlık nezdinde de sözlü ve yazılı girişimlerde bulunmuştu" dedi.


Fikirtepe ye Manhattan projesi böyle tasarlandı!



Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği


Tel: 0549 8413716 - 05512398898


E-mail: [email protected]


Geri Dön