23 / 04 / 2024

Fikirtepe Türkiye'nin Manhattan'ı olacak!

Fikirtepe Türkiye'nin Manhattan'ı olacak!

Kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe'de 4 firma daha ruhsatını aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, projenin örnek olduğunu belirterek "Türkiye'nin Manhattan'ı Fikirtepe'de yükselecek" dedi.



Kadıköy Fikirtepe'de devam eden, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı. Bölgede çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı. Bakanlık binasında gerçekleşen törende firma temsilcilerine ruhsatlarını teslim eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk "Türkiye'ye örnek olacak bu proje ile ülkemize çok büyük ve önemli bir değer kazandırıyorsunuz. Sizlerin de zaman zaman telaffuz ettiği gibi, Türkiye'nin Manhattan'ı Fikirtepe'de yükselecek" diye konuştu. 


SOSYAL DÖNÜŞÜM 

Ruhsat teslimi toplantmsmda konuşan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu ise "İnşaat, kazı ve iksa ruhsatlarıyla beraber bölgede başlayan inşaatlar yüzde 40'a yaklaşmış durumda. Bizler inşaat firmaları olarak Fikirtepe'yi bütünsel bir proje olarak görüyoruz ve Fikirtepe'ye katma değer yaratacak bir vizyonla birlikte hareket ediyoruz. Yatırımcılar için İstanbul'un en cazip bölgesinde yer alıyoruz. Metro bağlantıları, alışveriş caddesi, ortak ulaşım yollan, şehir parkı, hastane, okul gibi donatılarla Fikirtepe altyapı sorunları çözülmüş bir lokasyon" dedi. Bölgedeki değişimin, bir gayrimenkul projesi olmanın ötesinde aynı zamanda bir sosyal dönüşüm projesi olduğunu da kaydeden Nuhoğlu "Bu nedenle firmalar olarak sorumluluğumuz da motivasyonumuz da büyük" diye konuştu. 


Türkiye


Geri Dön