19 / 04 / 2024

Fikirtepe'de iki proje satışa çıkıyor!

Fikirtepe'de iki proje satışa çıkıyor!

Fikirtepe'de iki proje satışa çıkıyor. Kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe'de ruhsat alan ilk proje 25 Şubat'ta satışa çıkıyor. Teknik Yapı'nın karma projesi 650 daireden oluşuyor...



Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Fikirtepe'de temeller atılmaya hazır. Bölgede dört büyük adada dönüşüm yapmaya hazırlanan Teknik Yapı, proje ruhsatı için ilk onayı aldı. Avam projesi onaylanan şirket, kat irtifaklarının kurulmasının ardından 25 Şubat'ta projenin satışına başlayacak. Fikirtepe'de yaklaşık 55.5 bin metrekarelik bir alanı kapsayan bölgede 4 ayrı proje yapmaya hazırlanan Teknik Yapı, ilk olarak kat maliklerinin tamamı ile sözleşme imzalanan 11.504 metrekarelik imar adasında işe başladı. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, E- 100 otobanına paralel konumda yer alan bu projedeki 650 dairenin satışı için gün saydıklarını açıkladı. Karma projede konut, homeofis ve ticari birimler olacağı bilgisini veren Durbakayım, "İkinci projemizi de hazırladık. Bunu da yaklaşık bir ay içinde satışa hazır hale getireceğiz" dedi.


'ÇOK ELEŞTİRİ ALDIK' 

Teknik Yapı'nın 40 yıllık yaklaşımının değişmediğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Fikirtepe'deki suskunluğun sevinç nidalarıyla bozulduğunu söyledi. Çalışmaların 2.5 yıldır sürdüğünü hatırlatan Durbakayım, "Bugüne kadar ruhsat almadığımız hiçbir proje için açıklamada yapmadık. Fikirtepe'deki durum çok daha hassas olduğu için kimsenin beklentiye girmesini istemedik. Projelerin yükseleceği adalarda yıkım yapmadığımız için çok eleştirildik. Ancak gelinen noktada, herkes 40 yıllık deneyime bağlı öngörümüzde haklı olduğumuzu gördü. Sözleşme yaptığımız malikler mağdur olmadı" dedi. 


Sabah


Geri Dön