26 / 04 / 2024

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Kadıköy'deki Fikirtepe Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını iddia eden mahalleli, tapularının verilmediğini belirtti. 



İstanbul Kadıköy'deki Fikirtepe Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını iddia eden mahalleli, tapularının verilmediğini belirtti. 

Doğru Haber'de yer alan habere göre; kentsel dönüşüm çalışmalarının üstü kapalı şekilde yapıldığına dikkat çeken Fikirtepe Mahallesi'nin sakinleri; mahkeme kararlarının çiğnendiğini, güvence sağlanmadığını tapularının ellerinden alındığını iddia etti. 

Bina girişlerine konut sahibinden habersiz bir şekilde tebligat asıldığını dile getiren vatandaşlar, tapularının alınması sebebiyle kiracılarından kira alamadıklarını ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu hatadan dönmesini istediler.

Daha önce başlatılan kentsel dönüşümlerin ve kayyum atanan adaların bitirilmesi gerektiğine dikkat çeken mahalle sakinleri, ilgisiz bırakılan adaların kar ve yağmur suları ile dolduğunu belirtti.

Fikirtepe de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

"Tapularımızı ellerimizden aldılar ve evlerinizi boşaltın tebliği yapıldı"

Konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalar yapan mahalle sakinlerinden Mehmet Aydın şunları söyledi:

Aydın, "Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları var. İlk geldiklerinde yeni konutlar ve hizmetler sunacaklarını ifade ettiler. Sonrasında imza toplamaya başladılar. Ama yerel yönetimler ise çantacı müteahhitlere karşı uyanık olmamızı belirttiler. Bu uyarı ile dairelerimizi koruma altına aldık. Müteahhitler de maalesef söylendiği gibi çıktı. Projeleri gerçekleştiremediler. Ama nedense Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Müdürlükleri bu müteahhitlere destek oldu. Bizleri mahkeme kapılarında süründürdüler ama Elhamdülillah hangi konu olursa olsun tüm davaları kazandık. Ama bu çabamız işe yaramadı. En son ise tapularımızı ellerimizden aldılar ve evlerinizi boşaltın tebliği yapıldı. Haksız karara itiraz edince ise polis zor kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışanları ise evlerimize tebligatlar astı ve 150 gün içerisinde boşaltılması gerektiği yazıyordu aksi halde elektrik, su ve doğalgaz kesilecek son olarak da zorla boşaltacaklar yazıyor. Salgın hastalı dönemindeyiz. Ve işyerlerim kapalı. Ama devlet o aya ait vergi, stopaj, KDV ve sigorta primlerini istiyor. Mal sahipleri de kiralarını almak zorunda. Bana evden dışarı çıkamazsın tam kapanma var deniyor. Geçim sıkıntısı çekiyoruz. Sonrada bana 150 gün içerisinde evi boşaltmamı istiyorlar." ifadelerine yer verdi.

Evlerin boşaltılma kararına tepki gösteren Aydın, mahallede yaşayan 70 bin insanın salgın sürecinde çekeceği zorlukları ve yaşanan hukuksuzlukları paylaştı.

Fikirtepe de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Aydın, "Hiçbir hakkımız yok. Polis eşliğinde tebligat asılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışanları korsan gibi sabah, öğlen ve akşam evlerden fotoğraf almaya geliyorlar. Bizlerin hakkı nedir nereye gideceğiz muamma. Fikirtepe'de 70 bin insan yaşıyor. Çevremizdeki mahalleler Fındıklı, Ünalan olsun hiçbirinde kiralık ev yok. Ev bulsan dahi 2 bin 500 TL kira. Salgın hastalık zamanı bu kadar insan nereye gidecek. Burada birçok ada yıkılıp perişan edilmiş. Mesela kayyum atanan adalar var. Birkaç kişinin adalarına el konulmuş. Eğer bir çalışma yapılıyorsa ilk olarak orada bu çalışmalar yapılsın ve ev bulamayan vatandaşlar o evlere yerleştirilsin. Yani hiçbir güvence verilmiyor. Devletin tüm mahkemelerini kazandığımız halde yerimizin ve hayatımızın güvencesi yok." dedi.

Fikirtepe'de tahliyeler başladı!


Geri Dön