18 / 04 / 2024

Fikirtepe'de ruhsatlar bayramdan sonra veriliyor!

Fikirtepe'de ruhsatlar bayramdan sonra veriliyor!

Çamlıca Tepesi Camii' nin temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, "Fikirtepe' de bayramdan sonra en kısa zamanda projeleri vatandaşlar getirdiği ölçüde bakanlık ve belediyelerle birlikte ruhsatlarını vereceğiz" dedi




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Fikirtepe'de bayramdan sonra ruhsatların verilmeye başlanabileceğini söyledi.


Çamlıca Tepesi Camii'nin temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Fikirtepe projesinde gelinen son noktayı değerlendirdi. Gecekonduları dönüştürmek için çalışmanın başlatıldığını hatırlatan Bayraktar, "Fikirtepe'deki uygunsuz yapıları gecekonduları dönüştürmek için bundan yaklaşık iki buçuk yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından imar planları yapılmıştı. Bu süreç devam ediyordu. Biz oradaki süreci hızlandırmak ve onlara kira yardımı yapabilmek için ona imar kolaylığı sağlayabilmek için imar planlarını yeniden yapalım istedik. Burada yapmak istediğimiz ruhsat sürecini hızlandırmak. Hak sahibi insanlarımızın bir an önce evlerine kavuşabilmesi için süreci hızlandırmak. Kesinlikle orada sözleşmesi bulunan mütahitleri de hak mahrumiyeti olmadan herhangi bir kaybı olmadan yeni bir düzenleme yapmak istedik. Bundan sonra bu yapılan planlarla bize kentsel tasarım şeklinde getirecekler burada bir bütünlük sağlanacak. Bayram sonrasında en kısa zamanda projeleri vatandaşlar getirdiği ölçüde bakanlık ve belediyelerle birlikte ruhsatlarını vereceğiz. Yerinde bir ofis kuracağız. Süratle ruhsatlarını vermek suretiyle süreci başlatacağız." ifadelerini kullandı.


TimeTürk



Geri Dön