19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Fikirtepe'de ruhsatları vereceğiz!

Kadir Topbaş: Fikirtepe'de ruhsatları vereceğiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy Fikirtepe'de ruhsatları vererek inşaatları başlatacaklarını söyledi. Topbaş, "Dönüşüm yaptığımız hiçbir ilçede vatandaşları mağdur etmedik, gidip sorabilirsiniz." dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önümüzdeki hafta Kadıköy Fikirtepe'de ruhsatları vererek inşaatları başlatacaklarını söyledi. Topbaş, "Dönüşüm yaptığımız hiçbir ilçede vatandaşları mağdur etmedik, gidip sorabilirsiniz." dedi. 


Kadir Topbaş, Ataşehir'de sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla buluştu. Ataşehir yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen sorunlarla boğuştuğunu belirten Topbaş, "Yerel yönetimler halka en yakın temsil noktası olmalıdır." şeklinde konuştu. 


İstanbul'a 100 bin kapasiteli otoparklar yapacaklarını söyleyen Topbaş, İSPARK'ın işleteceği otoparkların büyük bölümünün kapalı ve bir kısmının da açık otopark olacağını söyledi. İstanbul'un otopark haritasını çıkarttıklarını ve ihtiyaç duyulan her yere otopark inşa edeceklerini ifade eden Topbaş, "Bu otoparkların büyük bölümünün kapalı ve bir kısmı açık olacak. Otoparkların bir kısmını metroların yakınlarında inşa edeceğiz. Buralar bir transfer merkezi gibi çalışacak, aracını park eden metroyla devam edecek. Bu projemizin planları önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisimizin gündemine gelerek karara bağlanacak. Bir kısmı büyük olan otoparkları mahalle aralarına kadar yayacağız. İstanbul'daki otoparklar 250 bin araç kapasitesini geçecek. Otoparkları İ5PARK şirketimiz işletecek." şeklinde konuştu. 

Ataşehir'de imar ve mülkiyetle ilgili soruları bildiklerini de ifade eden Topbaş, Bütüncül planlar yapılması lazım. İlçe büyüdü her şeyi yeniden gözden geçirelim. dedi. 


'SEBZE MEYVE HALİNİ TUZLAlYA TAŞIYACAĞIZ' 


Ataşehir Sebze Meyve Hali'ni Tuzla Aydınlfya taşıyacaklarını, orada dünyanın en modern halini inşa edeceklerini, gümrük alanını da Başbakan Erdoğan ile görüşüp kaldıracaklarını aktaran Topbaş, "Ataşehir'in 2 yol bağlantısı var. Çalışmalar yapıyoruz. 


Maltepe KİPTAŞ Konutlarfndan Ferhatpaşa üzerinden Bostancı'ya bağlanan bir bağlantı yolu projemiz var. Ferhatpaşa-Çamaşır Deresi üzerinden Bostancı'ya bağlanacak bir başka yol çalışmamız da var. Bağlantı yollarını, Maltepe ve Ferhatpaşa bağlantı yollarını yapıyoruz." ifadelerini kullandı. 


Ataşehir'e iki ayrı metro hattı getireceklerini de ifade eden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Buraya yerleşirken hayal bile edebilir miydiniz? Metro hayal bile edilemezdi.  Marmaray  bağlantısıyla şehrin her tarafına erişme imkanınız olacak. İsterseniz Londra'ya Uzakdoğu'ya kadar gidebileceksiniz. 2019 yılından önce bitirmeyi hedeflediğimiz Bostancı-İçerenköy-Kayışdağı Metrosu, Ümraniye Metrosu ile bağlantılı olacak. Diğer hat da Yenisahra-Barbaros-Finanskent-Ümraniye Metrosu.» Ataşehir'de kurulan finans merkezi bu bölgeyi dünyanın odak noktası haline getireceğini ve buranın Ataşehirlilere çok farklı imkanlar sunacaklarını da ifade eden Topbaş, Ataşehir projeleri arasında yeni yeşil alanlar ve donatı alanları ve eğlence merkezleri olduğunu da sözlerine ekledi. 


Kadir Topbaş, son olarak, Ataşehir'in yakınında olan Fikirtepe'de inşallah önümüzdeki hafta içinde ruhsatları vererek inşaatları başlatacağız. Dönüşüm yaptığımız hiçbir ilçede vatandaşları mağdur etmedik, gidip sorabilirsiniz ifadelerini kullandı. 


Anadolu da Vakit- Ulusal


Geri Dön