26 / 04 / 2024

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm için 17 şirket birleşti!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm için 17 şirket birleşti!

İstanbul'un en çok konuşulan kentsel dönüşüm bölgesi olarak öne çıkan Fikirtepe'de iş yapan 17 müteahhit firma, Fikirtepe Platformu'nu kurdu.



İstanbul'un en çok konuşulan kentsel dönüşüm bölgesi olarak öne çıkan Fikirtepe'de iş yapan 17 müteahhit firma, Fikirtepe Platformu'nu kurdu. Amaç bölgede 2018 yılı sonuna kadar 35 bin konut ve 2500 ticari birimlik proje ile kamu yatırımlarının tamamlanmasını sağlamak.


1.4 milyon metrekarelik alanıyla İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm bölgesi olarak öne çıkmasına rağmen yaklaşık 4 yıldır istenilen seviyeye gelemeyen Kadıköy Fikirtepe'de faaliyet gösteren 17 müteahhit firma dönüşümün hızlanması için güçlerini birleştirdi. Müteahhitler, oluşturdukları Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği çatısı altında kurulan Fikirtepe Platformu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy Belediyesi, vatandaşlar ve inşaat şirketleri arasında köprü görevi görmeyi hedefliyorlar. 


18 MİLYAR DOLARLIK DEĞER YARATILACAK 


Fikirtepe Platformu'nun başkanlığını üstlenen Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, toplam 57 yapı adası bulunan Fikirtepe'de şimdiye kadar sadece 12-13 bin konutu içeren 20 adada inşaatların başladığını söyledi. 2016 yılının sonuna doğru ilk projelerdeki dairelerin teslim edileceğini anlatan Nuhoğlu, 2018 sonuna kadar da bölgede 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan biriminin hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti. Ali Nuhoğlu, metro bağlantıları, alışveriş caddesi, ulaşım yolları, şehir parkı, hastane, okul gibi kamu yatırımlarıyla bölgede 18 milyar dolarlık gayrimenkul değerinin yaratılacağını kaydetti.

 

Ali Nuhoğlu, "İnşaat gibi rekabetin en yoğun yaşandığı sektörlerde müteahhitlerin bir araya gelmesi çok zordu. 


Ancak biz sadece buraya bina yapıp gelir elde etmek yerine bir varoş mantığıyla organize edilen Fikirtepe'nin dönüşümü için bir araya geldik.


Sürecin önünü tıkayan anlaşılamayan vatandaş ve bir adada birden fazla müteahhit şirketinin bulunması gibi nedenleri ikna ederek çözüme ulaştıracağız" dedi. 


MASTER PLANLA BİRLİKTE DÜNYAYA AÇILACAKLAR


Ali Nuhoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fikirtepe'nin master plan çalışmalarının gerçekleşen revizyonlar ile yeniden yapıldığını belirterek bunun kısa zaman içerisinde açıklanacağını söyledi. 


Nuhoğlu, okul, hastane, dini tesis, kamu binaları gibi yerleşimleri içerecek master planın ardından platform olarak iddialı bir şekilde yurtdışı fuarlarda yer alacaklarını belirterek "2016 Fikirtepe'nin yılı olacak. Dünya konut sektörü Fikirtepe'yi konuşacak. Gayrimenkul fuarlarında geniş bir katılım ve büyük stantlarla Fikirtepe'deki bütün projeleri tanıtacağız" ifadelerini kullandı.


Habertürk


Geri Dön