24 / 04 / 2024

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için geri sayım başladı!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için geri sayım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fikirtepe' deki dönüşüm için müjdeyi verdi. Güllüce, "15 güne kadar bölgede kazmayı vuracağız. Projeler hazır, müteahhitler işe başlayacak" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fikirtepe'deki dönüşüm için müjdeyi verdi. Güllüce, "15 güne kadar bölgede kazmayı vuracağız. Projeler hazır, müteahhitler işe başlayacak" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ı Saraçhane'deki makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Güllüce, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümle ilgili sorunların çözüldüğünü belirtti. Güllüce, "Müjdeler olsun. 15 güne kalmaz, Fikirtepe'ye gidip kazmayı vuracağız. Müteahhitlerimiz işe başlayacak. Birkaç güne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi ruhsat için avam proje almaya hazır hale gelecek. Bir hafta sonra da bizden ruhsatı alırlar. Takriben 15-20 gün içerisinde orada kazmayı vururuz. Yarın konuyla ilgili dosyayı imzalamış olacağım. Türkiye'nin her tarafında başlatılan dönüşüm projeleriyle ilgili çalışacağız" ifadelerini kullandı. 


PROJELER HAZIRLANDI 

Uzun yıllardır inşaat firmalarının ilgi odağı olan Fikirtepe'de birçok firma proje geliştirmeye başlamıştı. Şirketler, hak sahipleriyle anlaşmaya varmıştı. Uzun zamandır hak sahiplerinin taşınma masrafları ödenip, kira yardımı yapılıyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ruhsat çalışmalarının da başlatıldığı bölgede, Teknik Yapı, Nuhoğlu, Selimoğlu Grup, Anka Yapı, Sevgili, Vartaş, Babacan, Baysaş, E7 Grup gibi firmalar proje üretmişti. Firmalar, bakanlığın açıklamasıyla birlikte ruhsat alımını beklemeye başladı. 


Ruhsatı bekliyor

Bölgede proje geliştiren Anka Yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Kentsel Dönüşüm Altyapı Müdürlüğü'ne tüm dosyalarını tamamlamış olarak ruhsat başvurusunda bulunan ilk firma olmuştu.


Şua bin konut yapacak

Şua İnşaat Fikirtepe'de proje çalışmalarına başladı. Şirketin kentsel dönüşüm projesi, Fikirtepe'de toplam 24 bin metrekare alan üzerinde yükselecek. Bin bağımsız birimden oluşan projenin Mayıs 2014'te satışa çıkması planlanıyor. Şua İnşaat Fikirtepe projesinden 600 milyon TL ciro elde etmeyi hedefliyor.


Baysaş ada sayısını ikiye çıkardı

Fikirtepe'de iki ada, 147 parselde toplam 516 yapıyı dönüştüreceklerini belirten Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, mart ayında satışına başlayacakları projedeki sosyal donatı alanlarında İtalya'nın başkenti Roma'daki ünlü İspanyol merpenlerinin benzerini yapacaklarını söyledi. Aydın, sıkıntılı dönemlerde karamsarlığa kapılmayıp çalışmalara devam ettiklerini ve Fikirtepe'de anlaşma sağladıkları ada sayısını ikiye çıkardıklarını belirtti. Aydın, "Her iki ada da yaklaşık 12 bin'er metrekareden oluşuyor. 24 bin metrekarelik bir alanda toplam 516 binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Toplam inşaat alanının 180 bin metrekare civarında olacağına dikkat çeken Aydın "Bu alanın yüzde 40'ını yeşil alana ayırıyoruz" dedi.


Selimoğlu'ndan 5 bin konut geliyor

Selimoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, İstanbul'da kentsel dönüşümün sembolü haline gelmesi beklenen Fikirtepe'de 8 ayrı adada toplam 5 ila 8 bin arasında konut ile Türkiye'nin en büyük iş ve ticaret merkezini hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Fikirtepe'de dönüşüm sürecinin uzadığını ve imar probleminin aşılmasını beklediklerini dile getiren Selimoğlu, "Uzun bir sürecin ardından ruhsat alma aşamasına geldik. Ruhsatlar alınır, alınmaz projelere start vereceğiz" diye konuştu.


Teknik Yapı 4 ayrı proje planladı

Teknik Yapı, yeni imar planı hazırlanan Fikirtepe'de dört ayrı projenin çalışmalarına başladı. Kat maliklerinin tamamı ile sözleşme imzalandı. Proje 11 bin 504 metrekarelik arsa üzerinde gerçekleştirilecek. E-100 otobanına paralel konumda yer alan bu projede yaklaşık 650 adet daire yapılması planlanıyor. Karma projede konut, homeofis ve ticari birimler olacak. Mimari tasarımını İstanbul'un en büyük projesi Evora İstanbul'un konseptini geliştiren Eren Yorulmazer yapacak. Metrekare fiyat çalışmasının devam ettiği bilgisini veren Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, belirlenecek fiyatın şirketlerinin farkını ortaya koyan bir seviyede olacağını söyledi. Durbakayım "Fikirtepe'deki metrekare fiyatlarının Ataşehir'den daha iyi olacağını söylemek mümkün" açıklamasını yaptı.


Seda Tabak/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön