25 / 04 / 2024

Fikirtepeliler kentsel dönüşüm için yürüyüş yaptı!

Fikirtepeliler kentsel dönüşüm için yürüyüş yaptı!

Fikirtepe semt sakinlerinden oluşan bir grup, kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırması için yürüyüş düzenledi. Ali Karataş, Fikirtepe Tertip Komitesi adına basın açıklaması yaptı.



Kadıköy'ün Fikirtepe semtinin sakinleri, kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırması için yürüyüş düzenledi.


Dr. Erkin Caddesi'nde bir araya gelen semt sakinleri, sloganlar ve davul-zurna eşliğinde dans ederek eski Murat Sineması'nın bulunduğu alana kadar yürüdü.


Burada Fikirtepe Tertip Komitesi adına basın açıklaması yapan Ali Karataş, Fikirtepe'nin önce özel bir proje alanı, sonra kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini ancak birçok kararın alelacele çıkarıldığını, üç yılı aşkın bir süredir bir arpa boyu yol alınmadığını ifade etti.


Ortada işlemeyen bir sistem sıkıntısı olduğunu belirten Karataş, "Acele kamulaştırma dediniz aylar sonra, iki gün önce bir örneğini görebildik. Müteahhitlerin yeterliliklerini araştırmadan muafiyet belgesi vererek ödüllendirdiniz. Dolayısıyla çıkar çevrelerine rant kapısı açtınız. Burada işini yapmak isteyen iyi niyetli müteahhitlerin önünü açacak düzenlemeyi hayata geçirin. Buradaki topluluk adına bu günü milat kabul ediyor, sizlerden gelecek olumlu çalışmaların haberi ile umutla bakacağımız bir dönem olsun istiyoruz" diye konuştu. 


Karataş, şöyle devam etti:


"Bu yürüyüş, devletimizin bize verdiği haklarımızın yine devletimiz ve kurumları tarafından güvence altına alınsın ve korunsun, imza atmaya yanaşmayan art niyetli arsa sahiplerinin fırsatçılığını boşa çıkaracak kanuni yaptırımlar acilen hayata geçirilsin, çaresizliğimiz, tükenen umutlarımızın hayat bulacağı Fikirtepe'de bütün adaların ruhsatlarını alıp inşaata başlamalarının önündeki engelleri kaldıracak, yasal düzenlemeleri yaparak, acilen denetçi bir ekip oluşturarak, sorunları yerinde çözme iradesini ortaya koymasını talep ediyoruz diye yapıldı."


Açıklamanın ardından eylemini sonlandıran gruptakiler, Fikirtepe metrobüs durağı girişinde önlem alan çevik kuvvet polisini alkışlayarak, "Fikirtepe sizinle gurur duyuyor" şeklinde slogan attı.


Bu arada yürüyüş sırasında elinde maket bıçağı ile taşkınlık yapmak isteyen bir kişi mahalle sakinleri tarafından engellendi.


AA


Geri Dön