27 / 04 / 2024

Fikirtepe’ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kötü haber!

 Fikirtepe’ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kötü haber!

Yaklaşık 1.5 yıldır devam eden Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yükseklik sınırının değişmediği haberi geldi...



İBB’nin Ağustos ayındaki toplantısında bina yüksekliğini 80 metreden 110 metreye çıkarma talebi reddedildi.
Buna göre dönüşüm projesinde yapılacak konutların zeminden yüksekliği 80 metre olacak.


Öteyandan Fikirtepelilerin dün başlattığı imza kampanyasında 1 gecede tam 10 bin imza toplandı. 

Fikirtepeliler hazırladıkları dilekçe ile yeni projelerde yüksekliğin serbest bırakılmasını ve Fikirtepe’nin özel proje alanı ilan edilmesini istiyor. 



İşte o dilekçe:


 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 22.02.2011 tarihinde vermiş olduğu 4.14 oranlı İmara Fikirtepe’li Arsa Maliki olarak teşekkür ederiz. 


Ancak bölgemize verilmiş olan bu imarın uygulamasında çeşitli tarihlerde değişiklikler yapılmış, bu değişiklikler sebebiyle bugüne kadar plan uygulamalarının netleşmemesinedeniyle  uygulamalara geçilememiş, bu durum arsa sahiplerini, kiracıları ve inşaat firmalarını sıkıntıya düşürmüş ve bölgeyi kargaşaya sürüklemektedir.


Plan açıklandığında Yükseklik serbest iken, daha sonra yükselik80 metre olarak sınırlandırıldı.Bu durum, bazı adalarda yerleşim planı açısından bina kurulumunda sıkıntı yaratmakta, yeşil alanı azalmakta ve arsa sahiplerini ve anlaşmayı düşünen müteahhit firmaları düşündürmektedir. Hatta anlaşma durumuna gelen firmaların son anda çekilmesine sebebiyet vermiştir.Yüksekliğin imar oranımızın aynı kalması kaydı ile,ilk açıklandığı gibi  h serbest olmasını talep etmekteyiz.


Bu plan açıklandıktan sonra, anlaşan veya anlaşmayan bina sahiplerinin kiracıları ya taşınmış yada kiralarını,elektrik,su paralarını mal sahiplerine ödemememektedirler. Bundan dolayı kira ile geçinen ev sahipleri ekonomik sıkıntıya düşmüş durumdadırlar. Çünkü anlaşma yapılan adalarda %70, % 80, %90 düzeylerinde anlaşma olan ve hatta %100 imzası tamamlanmış olan adalar dahi birleşmelerini tamamlayıp tevhide geçememişlerdir.


Boşalan ve yıkılan bina enkazlarında asayiş açısından son derece tehlikeli ve sıkıntılı durumlar ortaya çıkmaktadır.Bölge halkı sokaklardan geçmekten ve evlerine gitmekten çekinir vaziyete gelmiştir. Bölgenin içinden ve dışından madde bağımlıları çoğalmış, hırsızlık olayları artmış bölgemiz son derece güvensiz duruma gelmiştir.


16.05.2012 tarihli 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanunun 6’ncı maddesinin 1. ve 2’nci fıkrasının ( Çoğunluk Yasasının uygulanması hakkında ) Özel  Proje alanı olan bölgemize acilen uygulanmasını arz ederiz.



BİLGİ :

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

İstanbul Valiliği

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı

Kadıköy Belediye Başkanlığı 

Kadıköy Kaymakamlığı




Geri Dön