26 / 04 / 2024

Fikirtepe’ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi markajı!

 Fikirtepe’ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi markajı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesini yakın markaja aldı...



Fikirtepe de Kentsel dönüşüm yapılmak üzere harekete gecen 15 firmanın yöneticileri ile İstanbul Büyük Şehir Belediye İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ahmet Erhan Gökal’ ın başkanlığında Sefer Kocabaş’ın katılımıyla İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nde toplantı yapıldı.



Toplantıda firmalar bölge ile ilgili imar sıkıntılarını dile getirdiler. Ankayapı Yönetim Kurullu Başkanı Şaadet Temel yüksekliğin 80 ile sınırlanmasının ve çekme mesafelerinin minimum 10 metre ile sınırlandırılmasından dolayı adaların bir çoğunda emsalin kullanılamadığını ve estetik binaların oluşturulmasında zorlanılacağını belirterek bölgede bütün adalarda ki kiracıların yüzde 50 si anlaşma olsun olmasın taşındıklarını ev sahiplerin mağdur olduklarını, kira geliri kaybına uğradıklarını boşalan evlere tinerciler ve buna benzer insanların taşındıklarını, Fikirtepelilerin sokak ta gezemez hale geldiklerini söyledi. Konuya acil çözüm bulunmasının gerektiğini vurguladı.



Büyük Şehir Belediye İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ahmet Erhan Gökal  bu tür sorunlar için toplantı yaptıklarını bundan sonra daha sık toplantı yaparak sıkıntıların giderileceğini 80 metre yüksekliğin değişmeyeceğini hatta 50 ve 60 metre yükseklik önerisi varken 80 metre yüksekliği kabul ettiklerini ancak çekme mesafeleri konusunda minimum  10 m notunun kaldırılabileceğini belirtti.



Mühahit firmalardan söz alan USTA inşaat adalarda 3-5 kişi yüzünden sonuca ulaşamadıklarını belirtirken NUHOĞLU Firması yetkilisi donatılar için toplu bir planlama gerekebileceğini beyan etti .



HARTEK Firmasından Yalcın Arıcı Kırmızı katlar la ilgili bir çalışma yapılmasını belirtti


Toplantıya katılan firmalardan bazıları söz alarak %60 imzalandığı zaman geri kalanların ada bazında imzalanması gerektiğini vurguladı.  Bütün bunlara rağmen İstanbul  Büyük Şehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş yasa, ve yönetmeliklerin elverdiği ölçüde firmalara yardımcı olacaklarını bu tür toplantıların sorunların giderilmesi için yapıldığını söyledi.


Geri Dön