29 / 03 / 2024

Fikri Karagöz: Elektrik zammı tüm ürünleri etkiler

Fikri Karagöz: Elektrik zammı tüm ürünleri etkiler

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, toptan elektriğe yapılan zamma ilişkin olarak, "Gerekirse tüketici boykotları yapacağız ya da zam kararını yargıya taşıyacağız" dedi



Karagöz, tüketicinin alım gücünün gittikçe düştüğü, enflasyonun yüzde 5'lerde olduğu bir dönemde, elektriğe zam yapılacak olmasının insafla bağdaşır bir tarafı olmadığını belirtti. Zammın, elektrikle üretilen tüm ürünlerin fiyatını etikleyeceğini, bunun da ekonomiyi ve yaşamı olumsuz etkileyeceğini ifade eden Karagöz, "Oysaki devletin görevi, vatandaşının yaşam koşullarını iyileştirmek, ekonomik olumsuzlukları ortadan kaldırmak, kar amacı gütmeden kamusal mal ve hizmetleri tüketicinin hizmetine sunmaktır" dedi.

Karagöz, enerjide uygulanan yanlış politikaların bedelinin tüketiciye ödetilmemesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Yetkililer şunu bilsin ki, artık bundan böyle biz tüketiciler, keyfi zamlara seyirci kalmayacağız. Haksız ve hukuksuz zamlara karşı, tüketimden gelen gücümüzü kullanacağız. Gerekirse tüketici boykotları yapacağız ya da zam kararını yargıya taşıyacağız."
AA


Geri Dön