20 / 04 / 2024

Filyos Çayı üzerindeki yeni köprüye 6 Nisan 15'ler adı verilecek!

Filyos Çayı üzerindeki yeni köprüye 6 Nisan 15'ler adı verilecek!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde geçen yıl nisan ayında Filyos Çayı üzerinde çöken köprünün yerine yapılan yeni köprüye " 6 Nisan 15 'le r" isminin verilmesi kararlaştırıldı.




Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi Toplantısı'nda, geçen yıl 6 Nisan'da çöken köprünün yerine yapılan köprüye "6 Nisan 15'ler" ismi verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.


Gülşen, gazetecilere yaptığı açıklamada, köprüye verilen ismin herkes tarafından kabul edileceğini düşündüklerini belirtti. Köprünün ismini Kaymakam Hasan Yaman ile değerlendirdiklerini ifade eden Gülşen, "6 Nisan 15'ler Köprüsü" yazılı tabelayı yaptırarak köprüye asacaklarını söyledi.


Herkesi derinden üzen bu olayın acısının dinmediğini dile getiren Gülşen, "Her yıl 6 Nisan'da program yapıp kayıplarımızı anacağız" dedi.


- Olay


Çaycuma'da, 6 Nisan 2012'de Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu, içinde 10 kişi bulunan minibüs ile 5 yaya akıntıya kapılmış, suya düşen otomobildeki Seyfi Baysal ve Suat Özcan ise kendi çabalarıyla kurtulmuştu. Çalışmalar sonucunda 11 kişinin cesedine ulaşılmış, Tahir Özkara, Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu ve Kadın Saraç ise aramalara rağmen bulunamamıştı.


AA


Geri Dön