18 / 04 / 2024

Finans Merkezi bölgesinde ev alırken nelere dikkat etmeli?

 Finans Merkezi bölgesinde ev alırken nelere dikkat etmeli?

Gayrimenkul sektör danışmanı Ceren Kumbasar, Finans Merkezi projesiyle birlikte Anadolu yakasının parlayan yıldızı haline gelen Ataşehir'de konut almak isteyenlerin nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.




İstanbul Ataşehir'de toplam 1.7 milyon metrakare üzerinde kurulacak olan ve geçen ay sonunda ihalesi yapılan Finans Merkezi projesi, bölgede konutların fiyatlarını arttırdı. Ancak uzmanlar, bölgede ev almak ya da kiralamak isteyenlerin özellikle ulaşım planlarını göz önünde bulundurmaları önerisinde bulunuyor.

2006 yılından bu yana gündemde olan Finans Merkezi'nin, ilk etap inşaatının 3.5 yıl içinde bitmesi planlanıyor. Kadıköy-Kartal metro hattının ardından Ataşehir'e de metro bağlantısının sağlanması için çalışmalar sürerken, uzmanlar, bölgede konut yatırımı yapacak olanların dikkatini ulaşım projelerine çekiyor. 


“Beklenen artış olmayacak”


Cube İstanbul Proje Geliştirme Merkezi Başkanı olan Ceren Kumbasar, bölgede büyük çaplı 17 konut projesinin olduğunu ve bunların bir bölümünde yaşamın başladığını belirterek, “Konut sahipleri merakla Finans Merkezi bittikten sonra dairelerinin değerinin ne olacağını bekliyorlar. Ancak merkezin bitmiş projelere beklendiği kadar büyük bir etkisinin olması sözkonusu değil. Çünkü bölge genişlemeyi  sürdürüyor ve her geçen gün yeni projeler başlıyor” dedi. 

“Ulaşıma dikkat”


Halen maket üzerinden satışı yapılan evlerin satın alınması sırasında özellikle ulaşım unsurlarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Kumbasar, şunları söyledi:

“Müşterilerin dikkat etmesi gereken şey Finans Merkezi'ni kilometre bazındaki yakınlık değil, ulaşım kolaylığıdır. Projeyle beraber açıklanan ulaşım planı,açıklanmayan ama öngörülen ulaşım modeli, karar verirken dikkate almanız gereken en önemli husus. Bazı projeler Finans Merkezi'ne çok yakın ancak ulaşım çok zor. Bazen uzaktaki bir projeden merkezi ulaşmak daha kolay oluyor.”


“2+1 daha mantıklı”


Gayrimenkul sektörü danışmanı Ceren Kumbasar, yatırım amacıyla bölgede ev alacaklara da 2+1 evler almalarını tavsiye ediyor. İstatistiklerin bölgeye taşınacak nüfusun, çalışan genç bekarlar ve en fazla iki çocuklu aileler olacağını gösterdiğini anlatan Kumbasar, “Yani m2/fiyat orantısı da gözönünde bulundurulursa 2+1 evler en mantıklı yatırımlardır” dedi.

Kumbasar, ev alırken projenin teslim tarihinde bitmemesi durumunda müteahhit firmanın ceza-ı müeyyidesine de mutlaka dikkat edilmesi uyarısında bulunarak “Yani, müteahhit sözverdiği tarihte bitiremezse projeyi size aylık ne kadar kira ödeyecek. Genellikle firmaların güncel rayiç bedelinin yüzde 60-70 bedelini ödediğini de unutmayalım” diye konuştu.



Geri Dön