26 / 04 / 2024

Finans Merkezi ve metro projesi Ümraniye'yi geliştiriyor!

Finans Merkezi ve metro projesi Ümraniye'yi geliştiriyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum öncesi Ümraniye’de miting yaptı. Erdoğan uluslararası finans merkezi Ümraniye’nin eski sıkıntılı günlerini geride bırakarak geleceğe doğru hızla ilerlediğini belirtti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Ümraniye’de miting yaptı.  Erdoğan yapılacak Finans merkezi ve metro hattının Ümraniye’ye değer kattığını, Ümraniye’nin geleceğe doğru hızla ilerlediğini açıkladı.


İşte Erdoğan’ın konuşması:


ERDOĞAN “ÜMRANİYE NEREDEN NEREYE GELDİ”

Bir Ümraniye hatırası anlatıyorum. Kim vardı Ümraniye’de CHP belediyesi. Sene 1993. hatırlayın burada çöplük patladı. 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. Zira CHP belediyesinin olduğu yerde işte bu zihniyet vardır. Bu kirli zihniyet vardır. Başarısız zihniyet vardır. Bu patlamanın olduğu alanda şimdi Ümraniye’mizin spor tesisi var. Nasıl gidiyor Ümraniye spor iyi mi? Süper lige çıkmak için çalışıyorsunuz değil mi? Fazla bir şey kalmadı çoğu gitti azı kaldı. Nereden nereye geldiğinizi çok iyi biliyorsunuz. Ümraniye 15 Temmuz’da 8 şehit veren 120 de gazisi olan bir ilçedir.  Ülkemizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusunda şehitleri ve gazisiyle ilçemiz kendisini ibra etmiştir.  İstanbul’un Anadolu yakasındaki en büyük ilçesi olan Ümraniye 700 bin nüfusuyla pek çok ilçemizi geride bırakıyor. böyle bir ülke böyle bir ilçenin şanına uygun projeler yapılıyor.


Artık 15 Temmuz şehitler meydanı olan Ümraniye Meydanı altındaki otoparktı kültür ve sanat merkeziyle inşallah ilçemize layık eser olur. İnşallah 1,5 yılda tamamlanacak projeyle ve metro hattının hizmete girmesiyle ilçemizin cazibesi daha da artacak.


“CHP HAYIR DEMİŞTİ”

Bilir misiniz bu metro hatlarına büyükşehir belediyesinde CHP meclis üyeleri hep bugünkü olduğu gibi hayır demişlerdi.Bunların hayatı bu ya. Bu ülkeye faydalı olabilecek hiçbir şeye bunlar bugüne kadar evet demediler ki. Hayatları bu…


Taksim gezi alanında bunlar var, nerde bir terör esiyor bunlar var. Şimdi az önce bakanımız da söyle de kimler hayır diyor. Kandil hayır diyor. İmralı hayır diyor. Bir de ortak çalıştıkları Pensilvanya’daki şarlatan da hayır diyor.


Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Öyle mi?  peki sevgili peygamberimiz ne buyuruyor: Kişi sevdikleriyle beraberdir. Bitti, kimi seviyorsan onunla beraber olacaksın.


“FİNANS MERKEZİ ÜMRANİYE HIZLA GELİŞİYOR”

Uluslararası finans merkezine ev sahipliği yapan Ümraniye o eski sıkıntılı günlerini geride bırakarak yepyeni bir geleceğe hızla ilerliyor. İlçemizin en önemli sorunu olan 2B kapsamındaki bölgelerin tapu meselesi çözüldü. Şimdi imar planları yapılıyor. İnşallah yılsonuna kadar bu çalışma da bitiyor. Artık vatandaşımız tapusu imarı olan yerlere huzur içinde evlerini yapabilecekler. Mesele bu azmin gayretin mücadelenin sembolü olan bugünkü Ümraniye’nin ortaya çıkmasında emeği geçenleri başta belediye başkanı olmak üzere şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.



Akşam


Geri Dön