19 / 04 / 2024

Finansbank'ın Qatar National Bank'a devredilmesine onay verildi!

Finansbank'ın Qatar National Bank'a devredilmesine onay verildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Finansbank hisselerinin Qatar National Bank'a devredilmesine onay verdi. Onay raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.



Finansbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından, bankanın sermayesinde National Bank of Greece (NBG)'e ait yüzde 82,23, NBGI Holdings BV'ye ait yüzde 7,90 ve NBG Finance PLC'ye ait yüzde 9,68 oranındaki hisselerin,Qatar National Bank (QNB) SAQ'ya devredilmesine ve söz konusu hisse devri ile birlikte NBG'nin doğrudan payının yüzde 0'a düşmesine izin verildiği ifade edildi.



Dünya



Bu haber Vahdet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Katılım Bankacılığı’nın öncü ve yenilikçi kuruluşu Türkiye Finans’ın Olağan Genel Kurul toplantısı 31 Mart 2016 Perşembe günü, İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantı, Banka’nın yüzde 67.03 ile ana hissedarı Suudi Arabistan’ın ve Körfez’in en büyük bankası NCB CEO’su ve Türkiye Finans  Yönetim Kurulu Başkanı Saeed Mohammed A.Alghamdi’nin Divan Başkanlığı’nda yapıldı. 

Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı ve NCB (National Commercial Bank) CEO'su Saeed Mohammed A.Alghamdi, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörünün güçlü yapısının ve büyüme potansiyelinin yatırım iştahını olumlu yönde etkilediğini belirterek, “Türkiye Finans’ın orta ölçekli bankalar arasında üst sıralara yerleşmesi için en büyük hissedar olarak desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.


Türkiye Finans’ın Olağan Genel Kurul toplantısı, 31 Mart Perşembe günü, bu yıl başında Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı devralan Alghamdi’nin Divan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Alghamdi, Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, yaklaşık 8 yıl önce Türkiye Finans ile temelleri atılan finans sektörüne yaptıkları yatırımdan ve Türkiye’deki büyüme potansiyelinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 


Genel Kurul’un ardından bir açıklama yapan Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik ise,  yenilikçi ürün ve hizmetleri ile Katılım Bankacılığı’ndaki güçlü konumlarını önümüzdeki dönemde de sürdüreceklerini ifade etti. Çelik, 2015 yıl sonu itibariyla Türkiye Finans’ın toplam aktiflerinin yüzde 15 büyüme ile 38.6 milyar TL’ye, kullandırılan fonların yüzde 17.6’lık artış ile 28.6 milyar TL’ye, toplanan fonların ise yüzde 16 artış ile 22 milyar liraya ulaştığını bildirdi. Çelik, ayrıca 2016 yılında aktiflerde yüzde 11 oranında büyümeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. 


Vahdet


Geri Dön