28 / 03 / 2024

Fındığın değeri artıyor! Fındık fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...

Fındığın değeri artıyor! Fındık fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'de tarımsal ihracatın en önemli kalemlerinden olan fındık için 3 ayaklı yeşil ve entegre bir projeye imza atıyor. Peki fındık fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? İl il fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'de tarımsal ihracatın en önemli kalemlerinden olan fındık için 3 ayaklı yeşil ve entegre bir projeye imza atıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde en kaliteli fındıkların yetiştirildiği illerden Giresun'da, Avrupa Birliği INNOFOOD Projesi çerçevesinde, Gıda Araştırma, Test ve Analiz Merkezi (GATAM), fındık kurutma aracı ve lisanslı fındık deposu, entegre bir proje şeklinde uygulamaya alınıyor. 

Fındığın değeri artıyor! Fındık fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi... 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuya ilgili açıklamasında GATAM'ın, bölgenin en büyük test ve analiz merkezi olduğuna ve bu sene içinde faaliyete başlayacağına dikkat çekti. GATAM'ın yaklaşık 1000 metrekare kapalı alan üzerinde kurulu bir tesis olacağının altını çizen Varank, merkezde fındığın yanı sıra çay, süt ürünleri, sebze, meyve ve deniz ürünlerinin de test ve analizlerinin yapılacağına vurgu yaptı. 

Fındık kurutma aracının da Türkiye'de bir ilk olacağına dikkat çeken Varank, "Fındık kurutma aracı, bölgenin en büyük ihracat ürünü olan fındığın en az kayıp ve en yüksek kaliteyle kurutulmasını sağlıyor. 6 saatte yaklaşık 2 ton fındık kurutma kapasitesine sahip. Araçla, ürün kayıplarının en aza indirilmesi hedefleniyor" açıklamasında bulundu. 

Varank, açıklamasında "Fındık bu şehir için önemli ve değerli. Fındıkla ilgili çalışmalara Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak destek vermeye devam ediyoruz. GATAM ve kurutma aracına AB ile birlikte yaklaşık 9 buçuk milyon avro destek verdik" ifadelerini kullandı ve fındık kurutma aracını da proje kapsamında Giresun Ticaret Borsası ile geliştirdiklerinin altını çizdi. 

Peki fındık fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? İl il fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön