19 / 04 / 2024

Fındık fiyatları emlak sektörünü de vurdu!

Fındık fiyatları emlak sektörünü de vurdu!

Emlak Danışmanı Murat Çebi, "Emlak sektörü, fındığa otomatikman endeksli çünkü Ordu’nun ekonomisini fındık çeviriyor." dedi.



Ordu Hayat Gazetesi'nde yer alan habere göre; fındık emlak sektörünü de vurdu. Emlak Danışmanı Murat Çebi, şehire havalimanı ve üniversite yapıldığı için artık 1+1 dairelere daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

 

Fındık fiyatları emlak sektörünü de vurdu!

 

Mülk sahipleri yüksek fiyat istiyor

Murat Çebi, "Doların ve Euro’nun yükselmesi emlak piyasasını doğrudan etkiliyor. Fakat asıl etki Ordu bölgesindeki gayrimenkul fiyatlarının çok yüksek seyretmesi. Bu özellikle mülk sahiplerinden kaynaklanan bir durum, emlak ofisleri ile ilgili bir durum değil. Mülk sahipleri ne yazık ki yüksek rakamlardan fiyat çektikleri için böyle bir piyasa oluştu Ordu’da. Bunun dolar ve Euro’ya da yansıması var. Bu yüzden satışlar geçen yıllara oranla düşük seyrediyor. Bu şu algıyı yaratmasın, en son açıklanan oranlarda istatistiklerde geçen yıla oranla %12”lik bir artış görülüyor, Ordu’da satışlar üzerinde. Bu fakat %12’lik artış genelde inşaat firmalarının yapmış olduğu satışlar ki bunlar zaten birçoğu da peşin olarak yapılmıyor. Bu satışı %12’lik bir artış olarak gösteriyor. Geçen yılın gerisinde sayılan bir Pazar var şu anda, fiyatların yüksek serpmesi ile ilgili" şeklinde konuştu. 


Arsa fiyatları çok yüksek

Ordu'nun ekonomisini fındığın çevirdiğini ifade eden Çebi, "Emlak sektörü, fındığa otomatikman endeksli çünkü vatandaş Ordu’nun ekonomisini fındık çeviriyor. Bunun oranı çok yüksek, ama ben yine iddia ediyorum, gayrimenkul fiyatlarının Ordu’da normalin üzerinde seyretmesi en büyük sorun. Bugün metrekare fiyatları, daire bazına bakarsanız şehir merkezinde bin 200 ile bin 800 lira arasında değişiyor, daha düşük rakamlar olması lazım. Böyle satılmıyor bu satılıyor ama bu satış sürecini uzatıyor. Şimdi Cumhuriyet Mahallesi’nde arsa fiyatlarımız çok yüksek, şehir zaten ağırlıklı olarak Cumhuriyet mahallesi ve Eskipazar, Şahincili tarafına doğru kayıyor. Yani genişlemeye alanımız müsait ama fiyatlar yüksek seyrettiği için bu genişlemede biraz yavaş seyrediyor." ifadelerini kullandı. 


 


Geri Dön