19 / 04 / 2024

Finike Çocuk ve Gençlik Evi’nin yüzde 82'si tamamlandı!

Finike Çocuk ve Gençlik Evi’nin yüzde 82'si tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara ve gençlere yönelik hizmet vermek üzere inşaatına başlanan Finike Çocuk ve Gençlik Evi’nde sona gelindi. 



 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Finike’nin en büyük ihtiyaçlardan birini karşılamak üzere inşaatına başladığı Finike Çocuk ve Gençlik Evi açılış için gün sayıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Finike merkeze 4.5 kilometre uzaklıkta yer alan tesis 8 milyon 740 bin liralık yatırımla ilçeye kazandırılıyor. 

Gençlik merkezinin inşaatı yüzde 82 oranında tamamlanırken, tefrişat hazırlıklarına da başlandı. Dış cephe boyası da tamamlanan Gençlik Evi inşaatında iç boya ve taban döşemelerinde de sona gelindi. Çatı katı ve asma tavan çalışmaları da bitme aşamasına gelen merkezin önümüzdeki hafta pejyaz düzenlemesine geçilecek. 

 

Tam donanımlı tesis


Finike İlçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde hayata geçirilen Çocuk ve Gençlik Evi’nde, 216 kişilik yemekhane ve mutfak, 210 kişilik konferans salonu, 170 kişi konaklama kapasitesine sahip 85 bulunacak. Tesiste danışma, güvenlik, fuaye ve mescitler, kütüphane, internet odaları ve çalışma odalarının yanı sıra; sığınak alanı, oyun ve eğlence odaları,  TV odaları,  fitness salonu ve 17 araçlık otopark da yer alacak.

Öğrenciler için yeni yaşam alanı


İlçedeki öğrencilerin barınma ihtiyacını çözme noktasında önemli bir açığı gidermesi beklenen gençlik evi, çevre düzenlemesiyle de bir sosyal donatı ve yaşam alanı olarak planlandı. Finike Çocuk ve Gençlik Evi, peyzaj alanları, yürüyüş parkurları ve seyir teraslarıyla öğrencilerin keyifle vakit geçireceği bir tesis olarak hayata geçiriliyor.


Geri Dön