19 / 04 / 2024

Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri gerçekleşti!

Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri gerçekleşti!

Finlandiya'nın yapı sektörü firmalarından Halton Group Yönetim Kurulu Başkanı Mika Halttunen ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Erten'in de katıldığı seminer İstanbul'da gerçekleşti...



Finlandiya'nın yapı sektörü firmalarından Halton Group Yönetim Kurulu Başkanı Mika Halttunen ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Erten'in katıldığı "Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri" DEİK/ Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Başkanı Halil Kulluk'un ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşti. 

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Kurucu Başkan Yardımcısı Duygu Erten Türkiye'de çevre dostu yeşil binaların sayısının arttığını ve son olarak Türkiye Müteahhitler Birliği binasının da bu sertifikayı aldığım belirterek Türkiye'de şu anda 100 civarında çevre dostu yeşil bina olduğunu söyledi. 

ÇEDBİK'in dünyadaki diğer 28 Yeşil Bina Derneği'nin arasına katılarak Amerikan Yeşil Binalar Konseyi'nin Yeşü Okullar anlaşmasına dahil olduğu bilgisini veren Duygu Erten; "Cape Town Dünya Ye/ . 

I )uvgu -2 il şil Binalar Konseyleri Kongresi'nde "Yeşil Okullar" anlaşmasına imza atarak Türkiye projeye dahil olan 29 ülke arasına girdi. Yeşil Okullar Projesi, öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve daha verimli binalarda eğitim alabilmesi temeline dayanan uluslararası çok paydaşh bir proje. Projenin amacı, daha sağlıklı binalarda eğitim alan, bu sayede akademik açıdan daha başarılı, daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamak. Bunun Türkiye'deki uygulamalarına ÇEDBİK olarak biz öncülük edeceğiz" dedi. 

Türkiye-Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri'nin açılışında konuşan DEİK Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Başkam Halil Kulluk iki ülke arasındaki ekonomik ve tarihsel geçmişe değindi. Son 6 sene içerisinde çeşitli heyetlerle Finlandiya'yı ziyaret ettiğini, bunun da iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirdiğini söyleyen Kulluk; "Mevlana Celaleddin-i Rumi ayrılıklarınızdan değil aynılıklarınızdan bahsedin der. Biz de bugüne kadar hep aynılıklarımızdan söz ettik" dedi. 


Halton Group Yönetim Kurulu Başkanı Mika Halttunen ise 1969'da kurulan firmanın, 2014 yılında 188 milyon euro ciro yaptığını; 30 ülkede aktif olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Türkiye ekonomisinin büyümesinin kendüerine Türkiye'de ofis açma kararı aldırdığına da değinen Halttunen, Türk inşaat sektörünün dünyaca da tanındığım bu nedenle ürünlerinin Türkiye'de ilgi göreceğine inandığını söyledi. 


Dünya 


Geri Dön