26 / 04 / 2024

Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri İstanbul'da gerçekleşti!

Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri İstanbul'da gerçekleşti!

Duygu Erten’in katıldığı “Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri” DEİK / Türkiye - Finlandiya İş Konseyi Başkanı Halil Kulluk’un ev sahipliğinde 20 Ocak 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti.



Finlandiya’nın önde gelen yapı sektörü firmalarından Halton Group Yönetim Kurulu Başkanı Mika Halttunen ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Erten’in katıldığı  “Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri” DEİK/ Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Başkanı Halil Kulluk’un ev  sahipliğinde 20 Ocak 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti. 

 

Türkiye-Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri’nin açılışında konusan DEİK Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Başkanı Halil Kulluk iki ülke arasındaki ekonomik ve tarihsel geçmişe değindi. Son 6 sene içerisinde çeşitli heyetlerle Finlandiya’yı ziyaret ettiğini, bunun da iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirdiğini söyleyen Kulluk; “Mevlana Celaleddin-i Rumi ayrılıklarınızdan değil aynılıklarınızdan bahsedin der.  Biz de bugüne kadar hep aynılıklarımızdan söz ettik” dedi.

 

Halton Group Yönetim Kurulu Başkanı Mika Halttunen, 1969’da kurulan firma ile ilgili kısa bilgi verdi.  2014 yılında 188 milyon EUR ciro yaptıklarını belirten Mika Halttunen 30 ülkede aktif olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.  Türkiye ekonomisinin büyümesinin kendilerine Türkiye’de ofis açma kararı aldırdığına da değinen Halttunen, Türk inşaat sektörünün dünyaca da tanındığını bu nedenle de ürünlerinin Türkiye’de ilgi göreceğine inandığını söyledi.  

 

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Kurucu Başkan Yardımcısı Duygu Erten, Türkiye’de çevre dostu yeşil binaların sayısının arttığını ve son olarak Türkiye Müteahhitler Birliği binasının da bu sertifikayı aldığını belirterek Türkiye’de şu anda 100 civarında çevre dostu yeşil bina olduğunu söyledi.  ÇEDBİK’in dünyadaki diğer 28 Yeşil Bina Derneğinin arasına katılarak Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Yeşil Okullar anlaşmasına dahil olduğu bilgisini veren Duygu Erten; “Cape Town Dünya Yeşil Binalar Konseyleri Kongresi’nde “YEŞİL OKULLAR” anlaşmasına imza atarak Türkiye projeye dahil olan 29 ülke arasına girdi.  Yeşil Okullar Projesi, öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve daha verimli binalarda eğitim alabilmesi temeline dayanan uluslararası çok paydaşlı bir proje. Projenin amacı, daha sağlıklı binalarda eğitim alan, bu sayede akademik açıdan daha başarılı, daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamak. Bunun Türkiye’deki uygulamalarına ÇEDBİK olarak biz öncülük edeceğiz” dedi.

 

Seminer soru ve cevaplarla sona erdi.



Geri Dön