24 / 04 / 2024

Finzoom Endeksleri, konut kredilerinin analizini yapıyor!

Finzoom Endeksleri, konut kredilerinin analizini yapıyor!

2006´dan beri Türkiye´de bireysel finans alanında faaliyet gösteren Finzoom.com.tr artık mevduat ürünleri ve ihtiyaç kredilerinin de analizini yapıyor



2008´den beri Türkiye´de konut kredilerinin analizini yapıp Konut Kredisi Endeksi´ni oluşturduktan sonra, şimdi de İhtiyaç Kredisi Endeksi ve Mevduat Endeksi tüketicilerin ve finansal ürünlerle ilgilenenlerin beğenisine sunuldu ve Finzoom Endeksleri oluşturuldu. Tüketiciler bireysel finans endeksine ABD, İngiltere ve Almanya´dan sonra şimdi de Türkiye´den bilgi sahibi olacak.

Finzoom Endeksleri bize ne hakkında bilgi verir?
Finzoom endeksleri tüketicilerin finansal ürünler hakkında doğru karar vermesine yardımcı olan ve tüm tüketicileri ilgilendiren endekslerdir. Konut Kredisi Endeksi, İhtiyaç Kredisi Endeksi ve Mevduat Endeksi olmak şimdilik 3 endeksi olan bu alanda tüketiciye en doğru bilgiyi sağlayan bağımsız veri kaynağıdır.

Konut Kredilerinden sonra artık İhtiyaç Kredileri ve Mevduat hesaplarının da zamana bağlı olan değişimleri, faizlerdeki değişiklikleri ve trendi hakkındaki en doğru bilgileri bu endekslerden okunabilecek. Finzoom.com.tr analistleri tarafından da değerlendirilen bu endeksler aylık olarak Finzoom baş Analisti Ahmet Safa Kösem tarafından da yorumlanarak tüketicilere ne zaman veya nasıl kredi çekmelerine ilişkin tavsiyelerde bulunmaktadır.

İhtiyaç ve Konut Kredileri Endeksi
İhtiyaç Kredileri Endeksi  5.000 TL ve 24 aylık vade ve  kredileri 100.000 TL ve 120 ay baz alınarak hesaplanmaktadır. Endeks hesaplanırken bankaların kredilerdeki haftalık değişiklikleri dikkate alınır ve her bankanın ihtiyaç kredileri pazarında sahip oldukları pazar payı ve pazardaki ağırlığı da hesaba katılır. Endekste referans yıllık maliyet oranıdır ve bu şekilde tüketiciye faizsiz bir kredi ile masrafsız bir kredi karşılaştırma ortamı sağlanmıştır.

Mevduat Endeksi
Bankaların mevduat ürünlerindeki en son trendleri takip etme kolaylığı sağlayan Finzoom Mevduat Endeksi, Mevduat bankalarının bir ay boyunca yaptıkları değişikler dikkate katılarak hesaplanır. Hesaplama, mevduat ürünlerinin en çok tercih edilen miktarı olan 10.000 TL baz alınarak 6 aylık getiriye göre hesaplanmaktadır. Her bankanın mevduat ürünlerindeki pazar payları da hesaplamaya dahil edildiğinden, tüketiciler verilere en doğru şekilde ulaşabiliyorlar.

Endeksler neden oluşturuldu?
Finzoom Türkiye direktörü Mehmet Perk, Finzoom Endekslerinin tüketicilerin kredi çekmek gibi ciddi konularda karar verirken, gerçekten kendileri için uygun olanı karşılaştırarak seçmek ve mağdur olmamaları konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Finzoom Türkiye Hakkında
Finzoom Türkiye, Finzoom Financial Guide Network´ün Türkiye şubesidir ve Türkiye´nin ilk finansal ürün ve kredi karşılaştırma portalıdır. Maliyet oranları hesapları ve bankaların kredi ürünlerinde analiz yaparak banka ürünlerinin nabzını tutan tek kuruluştur. www.Finzoom.com.tr tüm bankalardan kredi oranları ile ilgili tam bilgi toplar ve bu bilgileri açık, objektif olarak karşılaştırmaya sunar. Amacımız, tüketici bilinci sağlamak ve tüketicinin doğru krediyi seçmesinde tarafsız olarak yol göstermektir.
www.finzoom.com.tr 
Tel: (0212) 280 49 40 


Geri Dön