19 / 04 / 2024

Fırsatçılar kiralık ev arayan aileyi evsiz bıraktı!

Fırsatçılar kiralık ev arayan aileyi evsiz bıraktı!

Sultangazi'de kiralık ev aradıkları esnada dolandırıldıklarını öne süren yabancı uyruklu 7 kişilik aile bir haftadır sokakta yaşıyor. 



Sultangazi'de kiralık ev aradıkları ensada 3 bin 500 lira dolandırıldığını söyleyen yabancı uyruklu 2'si çocuk 7 kişilik aile bir haftadır sokakta kalıyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; ailenin zor  durumda olduğunu söyleyen mahalle halkından Ömer Çelik, "Ekmeği, suyu yok. Yerde yatıyorlar. Yazık, günah. Devletimizin bir çözüm bulması lazım. Bunların sesini çıkarmasının sebebi ceplerinde son kuruluşlarının da gitmesidir" dedi. 

Angola'dan Türkiye'ye göç eden yabancı uyruklu aile, Sultangazi Esentepe Mahallesi'nde kiralık ev ararken dolandırıldı. İddiaya göre 2 kişi, kiralık evlerinin olduğunu söyleyerek yabancı uyruklu aileden 3 bin 500 lira aldı. Aileye bir de anahtar veren dolandırıcılar  kayıplara karıştı. Kiraladıkları eve giden aile evin dolu olduğunu öğrendi. Verilen anahtar da eve ait olmazken kendilerini dolandıranların da o evde oturduğunu öğrenen aile bir haftadır evin bulunduğu sokakta kalmaya başladı. 

Fırsatçılar kiralık ev arayan aileyi evsiz bıraktı!

"ANGOLA'DA ÇALIŞIP BİRİKTİRDİĞİMİZ PARAYDI" 

Biri bebek, biri çocuk toplam 7 kişilik aile sokak sakinlerinin desteğiyle yaşama tutunuyor. Aile adına konuşan Alberto Francesco Domingo, "7 aylık bebekle 1 haftadır dışarıda kalıyoruz. Bebek ateşleniyor. Biz para ödedik ama dolandırıldık. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Angola'da çalışıp biriktirdiğimiz paraydı. Ya paramızı ya da yaşamak için bir ev istiyoruz. Gidip hırsızlık yapamayız, nerede uyuyacağız biz? Bu dolandırıcılar burada olduğu sürece biz de buradayız. Biz bu adamla tanıştığımızda kimse dolandırıcı olduğunu söylemedi, güvendik ve parayı teslim ettik" dedi.

Yerde yatıyorlar

Sokakta yaşayan aileye yardımcı eden mahalle sakinlerinden  Ömer Çelik, "Mehmet diye biri var, sürekli adamları dolandırıyor. Sesi çıkanları da korkutuyor. Dün akşam polisler geliyor olaya müdahale ediyor. Dil bilmedikleri için dertlerini anlatamamışlar.

Ekmeği, suyu yok. Yerde yatıyorlar. Yazık, günah. Devletimizin bir çözüm bulması lazım. Bunların sesini çıkarmasının sebebi ceplerinde son kuruşlarının da gitmesidir. Bunlar gibi binlerce insan dolandırılıp mağduriyet yaşıyor. Adam ev sahibi olmadığı halde ev sahibi gibi davranıp evini kiralatıyormuş" şeklinde konuştu.

Almanları 'Türkiye'de ev kazandınız' yalanıyla dolandırmışlar!


 


Geri Dön