16 / 04 / 2024

Fırtına Vadisi'nde 21 kaçak yapının yıkımına başlandı!

Fırtına Vadisi'nde 21 kaçak yapının yıkımına başlandı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Fırtına Vadisi'nde, dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapı için yıkıma start verildi.



Doğu Karadeniz'de bölgesinde 'imar barışı' ile 31 Aralık 2017'den önceki yaplara af getirileceği açıklanan düzenleme sonrasında inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımı sürüyor.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF tarafından korunması gereken 200 ekolojik saha arasında yer alan, yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Fırtına Vadisi'nde; dere yatağına otel, pansiyon ve restoran inşa edilmeye başlandı.

İhbar üzerine çalışmalara başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılarla ilgili yasal işleme başladı. Fırtına Vadisi'nde belirlenen 21 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. 

Dere yatağında bulunan 21 kaçak yapının yıkımı için ekipler 15 gün önce polis, jandarma ve iş makineleriyle alanda incelemelerde bulundu. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı vadide kaçak yapı sahipleri ile görevliler arasında tartışmalar çıkmıştı. 

Tebligatların kaçak yapı sahiplerine ulaşmadığı nedneiyle ara verilen yıkımlar için ekipler bu sabah yeniden vadiye geldi. Yıkım ekipleri, iş makineleri ile kaçak yapıların yıkımına başlarken, vadide geniş güvenlik önlemleri alındı. 


Geri Dön