19 / 03 / 2024

Riskli ve kaçak binaların yıkımına ilişkin süreç başlattık! 

Riskli ve kaçak binaların yıkımına ilişkin süreç başlattık! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye genelinde riskli binaların, kaçak binaların yıkımına ilişkin bir süreç başlattık. Tespit ettiğimiz, belediyelerimize gönderdiğimiz yazılar çerçevesinde bize gelen tespitleri değerlendirerek, hemen yıkım işlemini de gerçekleştiriyoruz" dedi..



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bolu Valiliğini ziyaretinin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kapadokya'da, peribacaları yakınındaki yapıların yıkılmasına değinen Bakan Kurum, bölgenin tarihi ve doğal sit alanı olduğunu belirtti.

Kurum, Türkiye genelinde riskli ve kaçak binaların yıkımına ilişkin bir süreç başlattıklarını söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, sözlerine şöyle devam etti;  "Tespit ettiğimiz, belediyelerimize gönderdiğimiz yazılar çerçevesinde bize gelen tespitleri değerlendirerek, hemen yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde Kapadokya bölgesinde kaçak yapılara ilişkin şu an, ilk aşamada 15 binanın, yapının tespitini yaptık ve 11 binanın Valiliğimiz kanalıyla, eliyle yıkımını gerçekleştirdik. Sürece devam ediyoruz." 

Tarihi ve kültürü kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceklerini belirtten Kurum, "Kaçak yapıyla alakalı, riskli yapıyla alakalı bu kararlı duruşumuzu önümüzdeki süreçte de yürüteceğiz." dedi.

 

12 soruda riskli yapı tespiti!
 


Geri Dön